Hoofdtrainer per direct weg bij CSV ’28

vrijdag 17 mei 2013
Hoofdtrainer per direct weg bij CSV ’28

Hoofdtrainer Edwin Kwakkel heeft de Stadshagense voetbalclub CSV ’28 per direct verlaten, zo meldt de club op haar website. De club staat aan de vooravond van de nacompetitie om lijfsbehoud in de derde klasse, maar zal die klus nu zonder de hoofdtrainer moeten proberen te klaren. Een snelle omslag is nodig: komende zaterdag speelt CSV al de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

Kwakkel zou aan het eind van dit seizoen al vertrekken bij de Zwolse ploeg, maar na een interne evaluatie heeft de oefenmeester besloten de handdoek in de ring te gooien. “Er is een interne evaluatie geweest, waarbij er natuurlijk kritiek naar boven kwam. Edwin heeft vervolgens in het belang van CSV de samenwerking beëindigd”, zegt voorzitter Harry van Zwieten.

Op de laatste speeldag van het seizoen verloor CSV op eigen veld met 1-3 van HTC, waardoor de ploeg via de nacompetitie lijfsbehoud moet veilig stellen. In een poule met Bruchterveld en Quick ’20 uit Oldenzaal gaat de ploeg zonder trainer Kwakkel proberen ook volgend jaar in de derde klasse actief te zijn. Iets wat voorzitter Harry van Zwieten betreurt. “Wij vinden het jammer dat Edwin dit besluit heeft genomen, maar respecteren het wel. Het is nu aan de spelersgroep om het op te pakken en handhaving te bewerkstelligen.”

De Zwolse ploeg begint zaterdag aan de nacompetitie tegen Bruchterveld. “Alles binnen de club staat op dit moment in het teken van zaterdag. Die wedstrijd moeten we hoe dan ook winnen.” Assistent-trainer Jeroen Soppe en keeperstrainer Erwin van Meekeren hebben na het vertrek van Kwakkel de leiding over de spelersgroep. “Zij staan nu voor de groep, maar we proberen met heel de vereniging nu ons steentje bij te dragen. Het is belangrijk om de neuzen van alle spelers dezelfde kant op te krijgen, zodat we tegen Bruchterveld de zege kunnen grijpen”, stelt Van Zwieten, die nogmaals duidelijk is over de situatie. “Hoe er wordt ontkomen aan degradatie maakt niet uit. Het clubbelang en het belang van het Zwolse voetbal staan op dit moment voorop.”

Bron: CSV ’28 / Sportief Zwolle

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!