Omloop van de IJsseldelta (foto’s)

zondag 2 juni 2013
Omloop van de IJsseldelta (foto’s)

De 9e editie van de Omloop van de IJsseldelta werd gekenmerkt door een koude en stevige wind die het de deelnemers behoorlijk lastig maakte. Bij de elite vrouwen behaalden slechts 53 vrouwen de finish, terwijl er ruim honderd gestart waren. Na ruim 120 kilometer kwam Anna van der Breggen als eerste en solo over de finish in Stadshagen. Tweede en derde werden Vera Koedooder en Roxanne Knetemann.

Halverwege de wedstrijd was er een kopgroep van acht rensters waarvan er uiteindelijk drie overbleven. Tien kilometer voor de finish nam Anna van der Breggen een voorsprong en kwam zo als eerste over de finish. Nadat ook de nummers twee en drie binnen waren duurde het nog vier minuten voordat de overige rensters de eindstreep haalden.

Klassieker
Voor de amateurs en elite vrouwen beloften A en B is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een echte klassieker. De organisatie was erin geslaagd in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen van Zwolle en Kampen een parcours neer te leggen waardoor renners en rensters het hele gebied van de IJsseldelta doorkruisen. Het parcours was dit jaar gelijk aan dat van 2012, met de start en finish aan de Werkerlaan in Stadshagen.

Een uitgebreide fotoserie is te vinden op Jestaaterop.nl

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!