Stadshagenrun vernieuwt met juniorenloop en generatieloop

maandag 3 juni 2013 2 reacties
Stadshagenrun vernieuwt met juniorenloop en generatieloop

Op zaterdag 19 oktober vindt – voor de zesde keer alweer – de Unicef Stadshagenrun plaats. Aan deze editie worden twee nieuwe wedstrijdelementen toegevoegd. Kinderen van 10 tot en met 14 jaar kunnen nu ook meedoen aan de ‘juniorenloop’, de afstand 1 mijl (1,6 kilometer). En nieuw is de zogenaamde ‘generatieloop’ bij de afstand 5 kilometer. Vaders, moeders, opa’s en oma’s kunnen met deze loop samen met hun (klein)kind trainen en aan de generatieloop meedoen. Zij maken daarbij kans op een leuke attentie.

Naast de 1 mijl en de generatieloop zijn er nog drie afstanden: de Allio Kids Run, de Concordia 5 km en de Run2Day 10 km. De inschrijving gaat open op 9 juni 2013 om 9.00 uur, vlak na de halve marathon van Zwolle. Voorinschrijven kan tot en met 1 oktober 2013, tenzij de inschrijflimiet eerder bereikt is.

Lopen voor het goede doel
De Unicef Stadshagenrun wordt georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle. Jaarlijks doet een groot aantal deelnemers mee.  Vorig jaar telde het hardloopevenement in totaal 2.100 lopers. Zij lopen voor het goede doel. Van elke inschrijving gaat 1 euro naar Unicef, het Jeugdsportfonds en Edukans. Zie ook www.stadshagenrun.nl/goede-doelen .

Clinic
Ook dit jaar organiseert Stichting Loopsport Zwolle een clinic die bedoeld is voor iedereen die een begin wil maken met hardlopen. Na afsluiting van de clinic zijn de deelnemers in staat om 30 minuten aan een stuk hard te lopen. Meer info op www.stadshagenrun.nl/clinic .

Vrijwilligers gevraagd!
Voor dit sportieve evenement zijn op de dag zelf veel mensen nodig voor verschillende werkzaamheden. Daarom is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement tot een succes te maken. Opgeven kan door je in te schrijven via de website www.stadshagenrun.nl, onder het tabblad Vrijwilligers.

De Unicef Stadshagenrun online!
Meer informatie over de Stadshagenrun is te vinden op de website www.stadshagenrun.nl. Daarnaast is de Stadshagenrun te volgen via Twitter (@USRZwolle) en sinds kort ook via een eigen Facebookpagina www.facebook.com/Stadshagenrun

 

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!