Meiden in actie voor verkeersveiligheid

vrijdag 7 juni 2013 24 reacties
Meiden in actie voor verkeersveiligheid

Eind vorig jaar ontving burgemeester Henk Jan Meijer persoonlijk van Lieke (11) en Eline (10) uit Stadshagen een mail waarin zij schreven dat ze zich zorgen maken over het te hard rijden in hun wijk. De meiden hadden plannen voor acties en hebben de burgemeester gevraagd om hulp.

Samen met o.a. de wijkbeheerder hebben de meiden hun plannen verder uitgewerkt. Zo hebben ze een Powerpoint presentatie en een enquêteformulier gemaakt. Deze enquêteformulieren hebben ze op alle basisscholen in Stadshagen uitgedeeld en alle leerlingen gevraagd een formulier in te vullen. Maar dit is nog niet alles! De stoere meiden gaan ook echt actie voeren in de wijk. Hoe ze dat gaan doen is nog een beetje geheim. Ze hebben een leuk filmpje gemaakt waarin al wel een tipje van de sluier wordt opgelicht.

Presenteren in collegevergadering
De burgemeester en wethouders vinden het een super goed initiatief van de meiden en een mooi voorbeeld voor alle burgers in de stad. Ook zijn zij nieuwsgierig naar de presentatie, de uitkomsten van de enquête en naar het filmpje dat de meiden hebben gemaakt. Daarom zijn Eline en Lieke uitgenodigd om dit alles te laten zien en horen in  de collegevergadering van dinsdag 11 juni.

Meedoen is belangrijk
Het college van burgemeester en wethouders vindt participatie zeer belangrijk. Vanaf woensdag 12 juni is er een website online www.zwolle.nl/meedoen waarop alle initiatieven van burgers, bedrijven en instanties letterlijk en figuurlijk in kaart worden gebracht. Deze kaart en de beschrijvingen van de initiatieven geven een mooi overzicht en kunnen dienen als inspiratie of hulpmiddel voor iedereen die ook in actie wil komen. Ook diverse mogelijkheden om meteen aan de slag te gaan zijn hier terug te vinden zoals eetbare tuinen, adoptie van boomtuintjes en schoonmaakacties.


Poll: Wordt er bij u in de straat te hard gereden?

Laat het ons weten in de peiling en discussieer mee onder het artikel.

Er wordt te hard gereden in mijn straat:

  • Vaak (51%, 140 stemmen)
  • Regelmatig (25%, 69 stemmen)
  • Af en toe (17%, 46 stemmen)
  • Nee (8%, 21 stemmen)

Aantal stemmen: 276

Laden ... Laden ...

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!