Wijkbudget voor het beste idee voor de wijk

woensdag 1 september 2010

haakmos3Heeft u een goed idee om van uw buurt in Stadshagen een prettigere en leefbare leefomgeving te maken? De Gemeente Zwolle geeft inwoners van Zwolle de mogelijkheid om zelf initiatieven voor de buurt te bedenken en zelf (mede) te realiseren. Deze week ontvangen bewoners van Stadshagen een folder waarin staat hoe zij hun idee voor de Wijkbudgetten kunnen indienen.

Inwoners uit de Veerallee, de Binnenstad, Stadshagen (m.u.v. Schoonhorst en Pad & Tuin) en Hanzeland kunnen tot 31 oktober ideeën indienen. Alle bewoners krijgen een brochure in de brievenbus met een antwoordformulier. 

Zo werkt het
Inwoners van de deelnemende wijken krijgen tot 31 oktober de tijd om ideeën in te dienen bij de gemeente. Nadat de ideeën zijn ingediend, wordt gekeken of de ideeën voldoen aan de spelregels. Voldoen ze, dan kunnen deze door de indiener verder uitgewerkt worden. Welke ideeën gerealiseerd gaan worden, mogen de inwoners uit de betreffende wijk zelf bepalen. Elke inwoner krijgt begin 2011 een stemkaart waarmee ze op hun favoriete project kunnen stemmen. Tijdens een verkiezingsavond in februari /maart 2011 wordt bekend gemaakt welke projecten de meeste stemmen hebben gekregen en winnen. De winnende projecten krijgen budget om het idee uit te voeren.

Na het winnen steken de winnaars letterlijk de handen uit de mouwen. De winnaars werken het plan verder uit en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en het beheer van het toegekende budget. Meer informatie over de Wijkbudgetten, de spelregels en budgetverdeling kunt u vinden op www.wijkbudgetten.zwolle.nl.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!