Wijkbijeenkomsten “vroegsignalering huiselijk geweld”

woensdag 1 september 2010

huiselijkgeweldDimence is samen met Steunpunt Huiselijk Geweld en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening het project “vroegsignalering huiselijk geweld” gestart. De organisaties willen hiermee huiselijk geweld tegengaan. Vanaf september worden er in Stadshagen vier verschillende wijkbijeenkomsten georganiseerd;´Veilig thuis´, ´Opvoeden als je zelf problemen hebt´, ´Beter zorgen voor jezelf´ en ´Waar ligt de grens´.

Wijkbijeenkomsten
In september starten in Zwolle en Kampen verschillende wijkbijeenkomsten met als doel het familiegeluk te verhogen. In veel gezinnen zijn wel eens spanningen, voelen partners zich ontevreden of lopen ruzies hoog op. Hoe je daarmee omgaat en hoe je het voor de kinderen veilig houdt, staat centraal tijdens deze bijeenkomsten. Er zijn vier verschillende wijkbijeenkomsten in de Zwolse wijk Stadshagen en in de wijk West (Flevowijk- Cellesbroek-Middenwetering) in Kampen:

Veilig thuis: voor ieder gezin waar wel eens spanningen zijn en waarbij het soms niet lukt conflicten op te lossen. Een steuntje in de rug om het thuis ‘veiliger’ te maken. Er is een spelmiddag voor kinderen, een ouderbijeenkomst en een gezamenlijke terugkombijeenkomst. Zowel ouders als kinderen krijgen handvatten om met ruzies en conflicten om te gaan.

Opvoeden als je zelf problemen hebt: voor ouders met relatieproblemen. Deze problemen hebben vaak invloed op de kinderen. De ideale ouder bestaat nu eenmaal niet, maar ouders leren de gevolgen van ouderlijke ruzies voor kinderen te beperken.

Beter zorgen voor jezelf: voor vrouwen die op zoek zijn naar een betere balans tussen zorgen voor anderen en zichzelf. Vaak gaan we liefdevoller om met anderen dan met onszelf. Samen een gezellige middag beleven en andere vrouwen uit de wijk beter leren kennen, is de insteek.

Waar ligt de grens?: Voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar. Jongeren kijken vaak hoe ver ze kunnen gaan: uit verveling, stoer doen of gewoon meedoen met de groep. Maar soms gaan ze net even te ver. Tijdens de bijeenkomst leren ze grenzen herkennen en bewaken, zodat ze minder met anderen botsen.

De wijkbijeenkomsten komen voort uit een project van de gemeente Zwolle en de gemeente Kampen en wordt uitgevoerd door De Kern Maatschappelijke Dienstverlening, Dimence en het Steunpunt Huiselijk Geweld. Voor meer informatie: voorkomgeweldthuis@dimence.nl.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!