Boxemtunnel snijdt diep door landschap

maandag 19 augustus 2013
Boxemtunnel snijdt diep door landschap

De bouw duurt nog tot het voorjaar van 2014, maar de vormen van de nieuwe Boxemtunnel zijn al goed zichtbaar. Met de bouw van de 500 meter lange tunnel, die onder de Oude Wetering ter hoogte van Breecamp-Oost en Breezicht komt te liggen, is de voltooiing van de Hasselterweg een stap dichterbij. Stadshagennieuws ging eens kijken naar de stand van de bouw.

De bouw
De damwanden zijn in de grond geslagen en de tunnel is op dit moment nog een enorme grote diepe bouwput. Grote machines pompen het grondwater weg. Via een tijdelijke brug kunnen voorbijgangers oversteken.

Het ontwerp van de tunnel
Het ontwerp van de tunnel wordt gekenmerkt door de luifels die het landschap van de Oude Wetering als het ware opkrullen. Zij markeren het erboven gelegen gebied en vormen daarmee een duidelijke overgang voor de weggebruiker van het gevoel in of uit de tunnel te zijn. De tunnel is geheel van beton en krijgt op de opkrullende luifels de naam ‘Boxem’ 1363 – 2013′ afgebeeld. Deze naam is niet alleen een verwijzing naar de historische naam van het gebied, maar ook de verwijzing naar het kruispunt van oude en nieuwe wegen en watergangen. Dit is verbeeld in de letter X.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!