Nieuwe aanvliegroute Lelystad deels boven Stadshagen

dinsdag 24 september 2013 14 reacties
Nieuwe aanvliegroute Lelystad deels boven Stadshagen

Een mogelijke nieuwe aanvliegroute voor vlieghaven Lelystad ligt deels boven Stadshagen. Dat blijkt uit een rapport van het ministerie dat eind vorig jaar is uitgekomen. In dat rapport worden nieuwe aanvliegroutes weergegeven als voorbereiding op een toekomstige uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven. In de plannen wordt het vliegverkeer vooral boven Kampen geleid, maar is het gebied waarbinnen de vliegtuigen komen binnenvliegen breder en kan een deel ook boven Stadshagen binnenvliegen.

Laag vliegverkeer boven Stadshagen
Het vliegverkeer dat in de plannen van het ministerie boven Kampen richting Lelystad wordt geleid, vliegt op zo’n 1,2 kilometer hoogte. Met een brede ‘vector area’ boven Kampen die ook Stadshagen beslaat, bestaat de mogelijkheid dat de vliegtuigen op dezelfde hoogte boven de wijk komen vliegen. Politieke partij GroenLinks wil dat de gemeente Zwolle zich hard gaat maken om te voorkomen dat de stad in de plannen blijft staan als aanvliegroute. De uitbreiding van het vliegveld in Lelystad is nog niet zeker.

Wel bezwaar provincie, stilte in Zwolle
Opvallend is dat de Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel al wel bezwaar hebben aangetekend tegen de aanvliegroutes en dat de gemeente Zwolle nog geen zienswijze heeft ingediend. In Flevoland is al langer protest tegen de voorgenomen vliegroutes. Met name Biddinghuizen zou grote overlast krijgen als de uitbreiding van het vliegveld en de wijziging van de vliegroutes doorgaan.

vliegroutes

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

14 reacties op 'Nieuwe aanvliegroute Lelystad deels boven Stadshagen' »

 • Rene schreef:

  Geen probleem hoor

 • Richard schreef:

  Is toch al vrij lang dat vliegtuigen laag over Stadshagen vliegen. Zoalng ze niet in mijn tuin belanden is het goed!

 • Zwollenaar schreef:

  De kisten die nu al laag overkomen zitten toch nog rond de 4 km hoogte. 1,2km hoogte zal flink meer herrie geven.

 • Stadshagen City schreef:

  Eind vorig jaar was dit al bekend en nu wordt Groen Links wakker en gaat zich druk maken. Much ado about nothing, hoe denken ze dit tegen te gaan houden dan? Richt je op de komende bezuinigingen op het gemeente-budget zou ik willen zeggen, daar hebben de inwoners van Zwolle veel meer aan!

 • Serge schreef:

  Zolang ze maar geen kerosine lozen boven de Milligerplas… Zal allemaal wel meevallen. Als je de gemaximaliseerde vliegbewegingen bekijkt van Schiphol.. en vergelijkt met de toekomstige vliegbewegingen van Lelystad dan hoeven we hier geen Schiphol achtige praktijken te verwachten…

 • M schreef:

  Hoevaak gaat dit gebeuren? Ik vind het maar niets. Daar gaat de rust, en wat voor een invloed heeft dit op je gezondheid.in de nacht is het nu mooi stil komen die krengen straks laag overvliegen?
  Een petitie gaan houden lijkt me een strak plan. Wie helpt mee? Of iets om te plaatsen in de vinnexpress of wijk onderzoek.

 • Hagen schreef:

  Ach we praten hier niet over boeings etc, maar ik denk eerdere over midsrange jets,

 • Serge schreef:

  @Hagen, precies. Volgens mij vliegen er nu alleen turboprops op.. zelfs 737s (die landen op Eelde) is te groot voor Lelystad denk ik.

 • Marian schreef:

  Over aanvliegroute gesproken, wie mist een rood blauw papagaai achtige vogel die vliegt al 2 dagen bij de bomen van de kinderboerderij rond??

 • Groothuis schreef:

  Eérst het geld, daarna niets en dan pas het milieu, de moraal, normen en waarden en eventueel (mee)beslissen … lol

 • Stadshagen City schreef:

  Lelystad wordt uitgebreid zodat er in de toekomst ook chartervluchten (Boeings ed) kunnen worden uitgevoerd. Waarvan akte.

 • Johan schreef:

  Lawaai zal wel meevallen, met de landing maken ze veel minder herrie dan met opstijgen! Daar krijg oa. Nunspeet mee te maken..

 • Serge schreef:

  Goed punt Johan.

 • lelystad schreef:

  Gewoon megaan met je tijd, zou toch ideaal wezen een vliegveld in de buurt.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!