Nieuwe aanvliegroute Lelystad deels boven Stadshagen

dinsdag 24 september 2013 14 reacties
Nieuwe aanvliegroute Lelystad deels boven Stadshagen

Een mogelijke nieuwe aanvliegroute voor vlieghaven Lelystad ligt deels boven Stadshagen. Dat blijkt uit een rapport van het ministerie dat eind vorig jaar is uitgekomen. In dat rapport worden nieuwe aanvliegroutes weergegeven als voorbereiding op een toekomstige uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven. In de plannen wordt het vliegverkeer vooral boven Kampen geleid, maar is het gebied waarbinnen de vliegtuigen komen binnenvliegen breder en kan een deel ook boven Stadshagen binnenvliegen.

Laag vliegverkeer boven Stadshagen
Het vliegverkeer dat in de plannen van het ministerie boven Kampen richting Lelystad wordt geleid, vliegt op zo’n 1,2 kilometer hoogte. Met een brede ‘vector area’ boven Kampen die ook Stadshagen beslaat, bestaat de mogelijkheid dat de vliegtuigen op dezelfde hoogte boven de wijk komen vliegen. Politieke partij GroenLinks wil dat de gemeente Zwolle zich hard gaat maken om te voorkomen dat de stad in de plannen blijft staan als aanvliegroute. De uitbreiding van het vliegveld in Lelystad is nog niet zeker.

Wel bezwaar provincie, stilte in Zwolle
Opvallend is dat de Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel al wel bezwaar hebben aangetekend tegen de aanvliegroutes en dat de gemeente Zwolle nog geen zienswijze heeft ingediend. In Flevoland is al langer protest tegen de voorgenomen vliegroutes. Met name Biddinghuizen zou grote overlast krijgen als de uitbreiding van het vliegveld en de wijziging van de vliegroutes doorgaan.

vliegroutes

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!