StadshagenRun steunt goede doelen

zaterdag 4 januari 2014
StadshagenRun steunt goede doelen

Unicef, het Jeugdsportfonds en Edukans ontvingen zaterdag 4 januari samen ruim vierduizend euro van de organisatie van de StadshagenRun. Tijdens het ‘NieuwjaarsKopjeKoffie’ van Loopsport Zwolle, kregen vertegenwoordigers van de drie organisaties een cheque overhandigt van Jan Reuvekamp, organisatievoorzitter van de StadshagenRun.

Voor Unicef en het Jeugdsportfonds lag een cheque van €1.750 klaar en voor Edukans een cheque van €850. In 2013 deden ruim 2.200 hardlopers mee aan de StadshagenRun. Van elke inschrijving ging 1 euro naar de goede doelen. Daarnaast konden deelnemers bij hun inschrijving zelf ook nog een donatie doen voor één van de drie goede doelen.

Schoon drinkwater
Unicef gebruikt de opbrengst van de StadshagenRun om de toegang tot schoon drinkwater in Sierra Leone te verbeteren. 1 op de 6 kinderen in Sierra Leone haalt de 5e verjaardag niet. Door een gebrek aan goede medische zorg, hygiëne en schoon water sterven veel kinderen aan relatief onschuldige oorzaken zoals diarree. Met de opbrengst van de StadshagenRun kan Unicef, samen met de regering van Sierra Leone, de toegang tot schoon drinkwater verbeteren.

Het Jeugdsportfonds wil dat alle kinderen kunnen sporten en ondersteunt ouders die niet de financiële mogelijkheden hebben om hun kind te laten sporten. Met de opbrengst van de StadshagenRun kunnen zes Zwolse kinderen een jaar lang sporten. Stichting Edukans investeert in onderwijs in ontwikkelingslanden en de €850 van de StadshagenRun wordt gebruikt voor een project in Malawi.

StadshagenRun 2014
Ook dit jaar wordt weer een StadshagenRun georganiseerd. De 7e editie van de StadshagenRun vindt plaats op zaterdag 18 oktober.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!