Weerstand tegen bovenleiding Kamperlijntje

dinsdag 1 april 2014 5 reacties
Weerstand tegen bovenleiding Kamperlijntje

Er zijn zorgen over de toekomstige elektrificatie van het Kamperlijntje met behulp van een bovenleiding. De Advies en Initiatiefraad Nationaal landschap IJsseldelta schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad van Kampen. De bovenleiding zou de weidsheid van het landschap, één van de kernkwaliteiten van het Nationaal Landschap IJsseldelta, kunnen verstoren.

Horizonvervuilende bovenleiding
Het Kamperlijntje wordt geëlektrificeerd zodat er over enkele jaren via een station in Stadshagen gereden kan worden. Daardoor kunnen de treinen sneller, stiller en schoner langs Stadshagen en door het landschap rijden. Maar door de komt van bovenleidingen kan het ook horizonvervuiling opleveren. Die angst is ook in ’s Heerenbroek groot, zo blijkt uit de brief aan de gemeenteraad van Kampen.

Ondergronds aanleggen
Het Nationaal Landschap IJsseldelta juicht de komst van een stillere en schone treinverbinding wel toe, maar zou graag willen dat een deel van de spanningsleidingen ondergronds worden aangelegd om te voorkomen dat het weidse landschap bij onder meer ’s Heerenbroek – net onder de rook van Stadshagen – wordt verpest.

Aanleggen kosteneffectief
Volgens de brief zijn er in de grond bij ‘s-Heerenbroek al voorbereidingen gedaan om een dergelijke ondergrondse hoogspanningslijn kosteneffectief aan te leggen. De brief is ook verstuurd naar de Provinciale Staten.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!