Zwolle fietsstad 2014 – Wat vindt u daarvan?

donderdag 8 mei 2014
Zwolle fietsstad 2014 – Wat vindt u daarvan?

Zwolle is verkozen tot Fietsstad 2014. De jury noemt Zwolle “een stad waar de fietser zich zeer welkom voelt en dit ook uit de cijfers spreekt”. Wie in Stadshagen rondkijkt kan weinig anders concluderen dan dat de fiets in onze wijk een belangrijk vervoersmiddel is. Maar hoe fietsvriendelijk vindt u Zwolle en Stadshagen in het bijzonder?

Ruim baan voor fietsers op het Twistvlietpad, een brugverbinding richting het centrum speciaal voor fietsers (en bussen), parallelwegen langs de doorgaande routes in Stadshagen, voorrang bij rotondes en op veel kruispunten. De fietser lijkt het niet slecht te hebben in Stadshagen.

Veiligheid
Toch is niet iedereen enthousiast over Stadshagen als het op fietsen aankomt. Vooral de veiligheid op punten waar fietsers en automobilisten elkaar kruisen is nogal eens onderwerp van kritiek. Fietsers die geen richting aangeven en zonder te kijken voorrang nemen, racebaan Werkerlaan, fietsers die in tegengestelde richting langs een rotonde gaan en niet te vergeten: de fietsoversteek van het Twistvlietpad over de Belvédèrelaan, die veel te vaak het toneel van (bijna) ongevallen is.

Fietsen zonder hindernissen
Zwolle onderscheidt zich op het thema Fietsen zonder hindernissen. Volgens Saskia Kluit, adjunct-directeur van de Fietsersbond, is dit thema erg belangrijk voor fietsers. “We komen allemaal wel eens vervelende hindernissen tegen. Slecht wegdek, gevaarlijke kruispunten en onnodig omrijden kunnen het plezier in het fietsen flink verminderen en zijn soms zelfs reden om helemaal niet meer te fietsen. Zwolle gaat hier prima mee om door de fietser echt centraal te zetten.”

Zwolle Fietsstad 2014 dus. Maar dat betekent niet dat Zwolle op dit gebied klaar is. Wethouder René de Heer: “Met de titel Fietsstad 2014 op zak gaan we natuurlijk niet op onze lauweren rusten. Er zijn voor de komende jaren nog voldoende uitdagingen. Het is aan ons om de route die we met ons fietsbeleid zijn ingeslagen, vast te houden.”

Wat vindt u?
De jury heeft gesproken. Ze heeft gekeken naar “een combinatie van visie, ambitie, maar ook traditie” en kwam veel enthousiasme tegen als er gesproken werd over fietsbeleid. Maar dat is een professionele jury. Ú zit op de fiets, rijdt door Stadshagen en vanuit Stadhagen richting het centrum of andere wijken van Zwolle. Wat vindt u van Zwolle als fietsstad? Is Zwolle – en Stadshagen in het bijzonder – fietsvriendelijk? Wij horen het graag!

Zwolle verkozen tot Fietsstad 2014. Hoe fietsvriendelijk vindt u Zwolle en Stadshagen in het bijzonder?

  • Vriendelijk (28%, 87 stemmen)
  • Niet bijzonder (26%, 82 stemmen)
  • Heel vriendelijk (25%, 79 stemmen)
  • Heel onvriendelijk (11%, 33 stemmen)
  • Onvriendelijk (10%, 32 stemmen)

Aantal stemmen: 313

Laden ... Laden ...

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!