Mening gevraagd in buurt-voor-buurt onderzoek

dinsdag 20 mei 2014
Mening gevraagd in buurt-voor-buurt onderzoek

Een paar duizend stadshagenaren heeft in de afgelopen week een uitnodiging gekregen om mee te werken aan het buurt-voor-buurt onderzoek van de gemeente. Met het jaarlijkse Buurt-voor-Buurt onderzoek wil de gemeente Zwolle van haar inwoners weten hoe zij hun buurt ervaren en wat er misschien verbeterd kan worden.

In totaal hebben zo’n 30.000 Zwollenaren van 18 jaar en ouder een uitnodiging voor het onderzoek gekregen. De resultaten van het onderzoek vormen de basis voor het gemeentelijke beleid en om prioriteiten binnen de gemeente te stellen. Dus wilt u dat de gemeente zich inzet voor de veiligheid in uw buurt of vindt u bijvoorbeeld dat uw buurt meer speelmogelijkheden moet krijgen, vul dan de vragenlijst in. U beslist mee welke opgaven in de stad en in uw buurt de eerste aandacht verdienen.

Wijkboerderij
De resultaten van het onderzoek worden, net als na het vorige Buurt voor Buurt-onderzoek, besproken met bewoners tijdens verschillende wijkdialogen en met sociale partners in de wijken. Op basis van de resultaten van het vorige onderzoek zijn onder andere op wijkniveau verschillende uitvoeringsteams geformeerd die aan de slag zijn gegaan. Een voorbeeld hiervan is de wijkboerderij in Stadshagen, waarbij bewoners zelf hun ideeën over de wijkboerderij hebben gegeven.

Jaarlijks onderzoek
Vanaf dit jaar wordt het Buurt-voor-Buurt-onderzoek jaarlijks gehouden. In de even jaren gaat het onderzoek over de thema’s leefbaarheid, veiligheid en participatie. In de oneven jaren betreft het onderwerpen zoals bestrating en openbaar groen. De gemeente vindt de mening van haar inwoners belangrijk en wil ze niet afschrikken met te veel onderzoeken. Daarom worden verschillende kleine onderzoeken zoveel mogelijk gebundeld tot één groot onderzoek.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!