TC’91 Stadshagen kan weer binnen tennissen

zondag 12 oktober 2014
TC’91 Stadshagen kan weer binnen tennissen

Het heeft acht jaar geduurd en de Raad van State moest er een oordeel over vellen, maar de blaashal van TC’91 Stadshagen kan ‘s winters weer gebruikt worden. Zaterdag 11 oktober is de enorme blaashal opgeblazen en vanaf nu kunnen de 600 leden van de tennisvereniging weer binnen tennissen.

Een flinke voorbereiding en op de zaterdag zelf zo’n 30 man en twee enorme blazers waren nodig om de blaashal overeind te krijgen. In de vroege zaterdagochtend werd begonnen de blaashal over de drie tennisbanen uit te leggen en daaroverheen het metalen net. De ergste viezigheid werd nog snel weggehaald, al is nog duidelijk te zien dat acht jaar eenzame opsluiting niet bevorderlijk is geweest voor de tent. Om twee uur ’s middags kunnen eindelijk de blazers aan en wordt de tent in een uur tijd opgeblazen.

Jonge leden
Voorzitter Joop de Haan is zichtbaar gelukkig dat de tent eindelijk weer opgeblazen kan worden. “We hebben heel veel jonge leden en vooral voor hun is het prettig dat ze ’s winters gewoon binnen kunnen tennissen. Maar ook voor de competitie, waarbij de wedstrijden binnen worden gespeeld, hoeven de spelers hun thuiswedstrijden niet meer elders te spelen.”

Bestemmingsplan
Tien jaar geleden had de tennisvereniging twee blaashallen staan; één stond er het hele jaar en de andere alleen ’s winters. Toen bleek dat dit niet in overeenstemming met het bestemmingsplan was, moesten de hallen worden weggehaald. “Twee jaar geleden was wethouder Piek, die sport in zijn portefeuille had, hier en hij gaf aan dat hij zijn best ging doen om een blaashal weer mogelijk te maken” aldus De Haan.

Het bestemmingsplan werd gewijzigd, maar daartegen gingen omwonenden in bezwaar, onder andere omdat er teveel mogelijk zou zijn. De  Haan “De gemeente had het bestemmingsplan zo ruim geformuleerd, dat het zelfs mogelijk was hier een stenen hal neer te zetten.” Van de Raad van State moest de gemeente het bestemmingsplan aanpassen, waarna de weg vrij was voor weer een blaashal bij de tennisvereniging.

Alleen in de winter
Binnen het huidige bestemmingsplan mag de blaashal alleen van oktober tot en met maart blijven staan. Dat betekent twee keer per jaar een dag flink werken om de tent op te bouwen en af te breken. Maar bij de tennisclub hebben ze het er graag voor over.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!