GroenLinks/CU: per wijk kijken naar afsteken vuurwerk

maandag 8 december 2014
GroenLinks/CU: per wijk kijken naar afsteken vuurwerk

GroenLinks en de ChristenUnie in Zwolle willen volgend jaar per wijk gaan praten met de bewoner, organisaties en ondernemers over hoe en waar het beste vuurwerk afgestoken kan worden. Aanleiding zijn de vele vuurwerkklachten dat GroenLinks via een lokaal ingesteld meldpunt ontving. Doel van de gesprekken, zo vinden de partijen, is het zoeken naar een feest dat voor iedereen – zowel mensen als dieren – leuk is.

Steeds meer bevoegdheden gemeente
De landelijke regelgeving wordt steeds strenger; dit jaar zijn de tijden voor het afsteken al beperkt ten opzichte van voorgaande jaren. Vuurwerk afsteken mag pas op oudejaarsdag vanaf 18:00 uur. Gemeentes krijgen steeds meer bevoegdheden om zelf te beslissen over het hoe en waar afsteken van vuurwerk. De beide partijen willen de klachten graag oppakken en bespreken met de stad.

Meeste klachten uit Stadshagen
Uit Stadshagen kwamen vorig jaar verreweg de meeste klachten over vuurwerk. Dit jaar melden inwoners van de wijk zich bijna dagelijks op de social media met klachten over vuurwerkknallen. Groenlinks en de ChristenUnie willen kijken of ze zowel de klagers als de vuurwerkliefhebbers tegemoet kan komen.

Een van de ideeën die al langer door enkele partijen wordt geopperd is het centraal afsteken van vuurwerk. Dat wordt al gedaan met bijvoorbeeld carbidschieten, wat in Stadshagen over het algemeen goed georganiseerd is aan de Milligerplas.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!