Rabo Verbindingsloop CSV’28 voor het Zonnehuis

vrijdag 12 december 2014
Rabo Verbindingsloop CSV’28 voor het Zonnehuis

De jaarlijkse snertloop van CSV’28, op zaterdag 3 januari a.s. op sportpark De Verbinding, wordt dit keer omgedoopt tot Rabo Verbindingsloop. Doel van deze activiteit is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Vrienden van het Zonnehuis. CSV’28 wil hiermee haar betrokkenheid tonen bij de wijk Stadshagen.

De Rabo Verbindingsloop kent drie afstanden – 2,5 km, 5 km en 10 km – , start om twee uur en loopt vanzelfsprekend langs het Zonnehuis. Het idee om geld in te zamelen ontstond als vanzelf, zegt Tonie Welmers, bestuurslid PR & Commerciële Zaken. “CSV’28 bestaat al 86 jaar, maar voelt nog steeds als een relatief jonge club in Stadshagen. Dit jaar hebben we daarom gebruikt om ons te bezinnen op onze toekomst. Wat willen we voor club zijn en wat willen we uitstralen?”

Betrokkenheid
Dat vertaalde zich in het volgende motto: CSV’28 is een vereniging met ambitie, waar betrokken leden – ieder op zijn/haar eigen niveau – kunnen voetballen in een veilige en gezellige atmosfeer. Tonie: “Met de snertloop wilden we inzoomen op die betrokkenheid. En dan niet alleen op de saamhorigheid tijdens zo’n loop en het ontmoeten bij de nieuwjaarsreceptie, maar ook richting de wijk.’ Een sponsorevenement was geboren, het doel snel gekozen. ‘Het Zonnehuis en CSV’28 zijn bijna buren en het is mooi om op deze manier een verbinding te leggen tussen jong en oud.”

Vrienden
Albert Ploeger, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Zonnehuis, is blij met het initiatief. “We hebben heel veel vrijwilligers die met onze bewoners wandelen of spelletjes doen, maar we willen ook graag dat ze er samen op uit kunnen. Dat kost geld en dat proberen wij als Vrienden in te zamelen.” Als voorbeeld van dergelijke uitjes noemt Albert Ploeger de huifkartocht en Fietsjoe fietstaxi tochten. Ook de bewegwijzerde wandelpaden, vanuit het Zonnehuis naar het winkelcentrum, de dierenweide of de Milligerplas, zijn gerealiseerd door de Vrienden.

Inschrijving voor de Rabo Verbindingsloop staat open voor leden, leiders, trainers en hun verwanten en ook loopt er een tean met vrijwilligers van het Zonnehuis mee. Rabobank IJsseldelta is als hoofdsponsor betrokken bij dit evenement. Het ingezamelde bedrag wordt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van CSV’28 op 3 januari a.s. bekend gemaakt.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!