Verbindingshuis Stadshagen officieel geopend

vrijdag 13 februari 2015
Verbindingshuis Stadshagen officieel geopend

Wethouder René de Heer heeft vrijdagmiddag officieel het Verbindingshuis in Stadshagen geopend. De voormalige bankvestiging van de Rabobank vormt nu de plek waar inwoners, ondernemers en organisaties verbindingen leggen en initiatieven ontplooien die bijdragen aan het leefklimaat in Stadshagen.

Alexander van de Koevering, directielid bij Rabobank IJsseldelta, vertelt aan de lange tafel in het pand over de totstandkoming van het Verbindingshuis: “De reden dat we als bank voor deze invulling hebben gekozen, heeft te maken met het feit dat steeds minder mensen gebruik maakten van onze fysieke bank in Stadshagen. Bankzaken worden meer en meer via internet en de mobiele telefoon geregeld. Vandaar dat wij met klanten, ondernemers en betrokkenen uit de wijk in gesprek zijn gegaan over onze dienstverlening en de manier waarop wij betrokken kunnen blijven in de wijk. Al snel kwam het idee voor het Verbindingshuis. Dit initiatief draagt op een prachtige manier bij aan het streven van Rabobank IJsseldelta om bij te dragen aan het leefklimaat in ons werkgebied.”

Ook wethouder René de Heer is overtuigd van de kracht van het Verbindingshuis. “Zoals de naam al zegt, verbindt het Verbindingshuis diverse partijen in de wijk. Nieuwe initiatieven komen sneller van de grond en de opbrengst op maatschappelijk en economisch gebied komt direct ten goede aan de wijk.”

Sinds de officieuze opening op 5 januari hebben diverse ondernemers en organisaties de weg naar het Verbindingshuis gevonden. De Weggeefwinkel heeft een eigen hoekje in het pand, allochtone vrouwen krijgen taalondersteuning, de Wijkstichting Stadshagen Totaal vergadert er regelmatig en diverse ondernemers uit de wijk gebruiken het Verbindingshuis als werkplek. Ook De Wijkboerderij en Travers hebben hun plek gevonden in deze ‘kraamkamer voor initiatieven’.

Alexander van de Koevering: ‘Als bank zijn we trots dat we via deze nieuwe weg verbinding houden met mensen en partijen in Stadshagen. Met het Verbindingshuis krijgt een vertrouwde locatie een nieuwe, waardevolle invulling. Een invulling die letterlijk ruimte biedt aan lokale bedrijvigheid. Het motto van het Verbindingshuis is niet voor niets Voor, door en met Stadshagen.’

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!