Ook in Stadshagen voor honden gevaarlijke gebakken sponzen

woensdag 11 maart 2015
Ook in Stadshagen voor honden gevaarlijke gebakken sponzen

In Stadshagen zijn meerdere meldingen gedaan van gebakken sponzen in de wijk. De sponzen zijn levensgevaarlijk voor honden, die er een lekker hapje in zien. Maar het eten van de spons is levensgevaarlijk voor een hond. Ook elders in de regio en in Nederland zijn gebakken sponzen gevonden. In Stadshagen zijn de sponzen onder meer aangetroffen op het Raaigras en het Klokkengieterpad.

De sponzen zijn vaak gebakken in frituurvet om de spons voor een hond een lekkere lucht te geven. Het eten van deze spons kan voor een hond voor grote gezondheidsproblemen zorgen. StadshagenNieuws kreeg de tip van een hondenbezitter – en vandaag ook andere wijkbewoners – dat ook in Stadshagen zo’n spons is gevonden. Het gezondheidsrisico zit hem in het uitzetten van de spons die na het eten in de maag van de hond beland. Soms met de dood tot gevolg. Dus ook voor de hondenbezitters in Stadshagen is het dus opletten bij het uitlaten.

Foto: Sjaak van Keulen

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!