Hondenbezitter: meer afvalbakken in Stadshagen

maandag 30 januari 2012 4 reacties

Een afvalbak voor honden met zakjes bij de kinderboerderij, achter basisschool De Vlieger

Hondenbezitters in Stadshagen vinden dat er meer afvalbakken voor honden in Stadshagen moeten komen. Dat blijkt uit reacties die deze website ontving naar aanleiding van een artikel over hondenpoepoverlast. In dat artikel is een bordje te zien langs een berm met de tekst ‘verboden voor honden’. Hondenbezitters reageren begrijpelijk maar geven tegelijk kritiek op een tekort aan afvalbakken met plastic zakjes om de hondenpoep in te gooien. Er staan wel afvalbakken in Stadshagen, maar dat is blijkbaar niet genoeg om de poep van de straat te houden.
“Geen zin om lang met poep te lopen”
“Vuilnisbakken zijn namelijk schaars in Stadshagen. En als je een half uur gaat wandelen heb je geen zijn om al die tijd met een zakje poep te lopen”, reageert Patrick. Dat wordt bevestigd door meer hondenbezitters. Overigens is de overlast groter dan alleen de van hondenpoep. Hondenbezitters wijzen graag naar de katten in de wijk, die hun behoefte in andermans tuin zouden doen. Desondanks willen de hondenbezitters zelf ook een oplossing van het probleem waar velen in de wijk mee te maken hebben.

Poep in nabijheid afvalbakken
Een rondje door Stadshagen leert echter dat er langs openbare looppaden met regelmaat een hondenafvalbak opduikt. Zoals op de foto bij de kinderboerderij. En zelfs daar is proefondervindelijk aan te tonen dat er hondenpoep langs het paadje ligt. Het is dus maar de grote vraag of hondenbezitters daadwerkelijk en masse gebruik gaan maken van de afvalbakken, ook als gemeente Zwolle er meer zou plaatsen. De hondenbezitters die reageerden via de mail en op deze website zeggen in ieder geval van wel.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'Hondenbezitter: meer afvalbakken in Stadshagen' »

 • catinca schreef:

  Ik woon in de wijk werkeren en ik loop regelmatig met mijn hond en ik zie
  wel geteld 1 hondenprullebak met poepzakjes erboven hangen en dat is op de
  Paasloostraat verder kom ik er geen 1 meer tegen, als ik na de dieren weide loop
  ben ik zo 20 minuten verder en dat met een zakje met inhoud in me hand
  is niet fijn. Zou fijn zijn als er in deze wijk ook gekeken wordt na de poepbakken.

 • Stadshagen bewoner schreef:

  Rare mensen die hondenbezitters.

  Neem gewoon een zakje van thuis mee, knoopje erin, klaar!
  En als je niet zo lang met dat zakje wil lopen? Neem dan geen hond!

  Aanstellers!

 • WFvN schreef:

  Ze willen niet lopen met een zakje stront maar vinden het geen probleem (sommigen dan) als het bij een ander voor de deur ligt, aan de wielen van de kinderwagen komt of onder de schoenen van de kids van een ander…..

 • SPZ schreef:

  Wellicht dat ikzelf er ook aan mee heb gedaan, betreffende kattenbezitters in dat geval waarschijnlijk, maar er wordt wel erg veel over 1 kam geschoren.
  Wij laten zoveel mogelijk de hond uit in een deel waar weinig tot geen kinderen spelen, sowieso kinderwagens per definitie niets te zoeken hebben, dan wel geheel niet komen en proberen daarmee de overlast tot een minimum te beperken. Ik kan goed volgen dat niet-hondenbezitters of mensen die niets op hebben met honden zich er alsnog aan ergeren, maar zo zal er altijd wel onenigheid op deze wereld blijven.

  Hondenzakjes zijn tot daar aan toe, maar wat ik wel gewoon mis is een speelterrein voor de kids, HONDENVRIJ wel te verstaan (en daar mogen wat mij betreft de boetes verviervoudigd worden!!) maar ook hondenlosloopterreinen zijn schaars in Stadshagen, zeker in Werkeren.

  Want ook al hang je om de 100m poepzakjes-houders op (gevuld dan wel te verstaan) en om de 50 meter plaats je prullenbakken, er zullen altijd mensen zijn die de troep niet opruimen (helaas wonen er ook ouderen die simpelweg slecht ter been zijn, maar wel in bezit van een “trouwe viervoeter” zijn. Die zie ik niet elke keer bukken en de zooi opruimen. Een losloopterrein blijft een van de betere oplossingen denk ik.

  Daarbij komt een ander punt… in de buurt van de grassen is een redelijke losloopstrook voor honden, maar wat als kinderen daar voetballen en alsnog in de stront trappen? Evengoed kwaaie ouders lijkt me, of zou zoon-/dohterlief eerlijk toegeven wederom op die strook gevoetbald te hebben? Kortom, leven en laten leven, maar laten we wel wat respect voor elkaar houden. Ik woon niet graag in klein-Libie met m’n hondje ;-)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!