Hondenbezitter: meer afvalbakken in Stadshagen

maandag 30 januari 2012 4 reacties

Een afvalbak voor honden met zakjes bij de kinderboerderij, achter basisschool De Vlieger

Hondenbezitters in Stadshagen vinden dat er meer afvalbakken voor honden in Stadshagen moeten komen. Dat blijkt uit reacties die deze website ontving naar aanleiding van een artikel over hondenpoepoverlast. In dat artikel is een bordje te zien langs een berm met de tekst ‘verboden voor honden’. Hondenbezitters reageren begrijpelijk maar geven tegelijk kritiek op een tekort aan afvalbakken met plastic zakjes om de hondenpoep in te gooien. Er staan wel afvalbakken in Stadshagen, maar dat is blijkbaar niet genoeg om de poep van de straat te houden.
“Geen zin om lang met poep te lopen”
“Vuilnisbakken zijn namelijk schaars in Stadshagen. En als je een half uur gaat wandelen heb je geen zijn om al die tijd met een zakje poep te lopen”, reageert Patrick. Dat wordt bevestigd door meer hondenbezitters. Overigens is de overlast groter dan alleen de van hondenpoep. Hondenbezitters wijzen graag naar de katten in de wijk, die hun behoefte in andermans tuin zouden doen. Desondanks willen de hondenbezitters zelf ook een oplossing van het probleem waar velen in de wijk mee te maken hebben.

Poep in nabijheid afvalbakken
Een rondje door Stadshagen leert echter dat er langs openbare looppaden met regelmaat een hondenafvalbak opduikt. Zoals op de foto bij de kinderboerderij. En zelfs daar is proefondervindelijk aan te tonen dat er hondenpoep langs het paadje ligt. Het is dus maar de grote vraag of hondenbezitters daadwerkelijk en masse gebruik gaan maken van de afvalbakken, ook als gemeente Zwolle er meer zou plaatsen. De hondenbezitters die reageerden via de mail en op deze website zeggen in ieder geval van wel.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!