Fileleed en gehaast autoverkeer zorgen voor irritatie

woensdag 1 april 2015
Fileleed en gehaast autoverkeer zorgen voor irritatie

Veel automobilisten in de wijk Stadshagen moeten sinds maandag 30 maart iets meer tijd nemen om de wijk uit te komen of de kinderen weg te brengen. Door de werkzaamheden aan de Havezathenallee moet een deel van de wijk omrijden. Dit zorgt voor fileleed en veel irritatie, met name over verkeersonveilige situaties voor fietsers en voetgangers door gehaaste en geïrriteerde automobilisten.

Verkeersonveilige situaties
Afgelopen dagen werd er veel geklaagd over verkeersonveilige situaties voor fietsers en voetgangers omdat automobilisten zich letterlijk een weg door de wijk proberen te banen. Zo zorgde de afzetting van de Havezathenallee voor sluipverkeer over de drukke fietsroute Oude Wetering, melden fietsers dat ze op rotondes bijna van ‘de sokken’ worden gereden.

Havezathenallee afgesloten
De Havezathenallee is vanaf 30 maart afgesloten voor wegwerkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer omrijden via de tijdelijk opengestelde bussluis bij de Oude Wetering of via de Frankhuizerallee. Dit zorgt voor meer verkeersdruk op de routes zoals de Stadshagenallee waar het verkeer vanuit Hasselt zich in het forenzenverkeer voegt. Met het doortrekken van de Hasselterweg aan het eind van dit jaar zal de drukte over de Stadshagenallee voor een deel afnemen, omdat het verkeer van en naar Hasselt om de wijk heen kan.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!