Syntus, Arriva en de NS willen Kamperlijntje

woensdag 22 april 2015
Syntus, Arriva en de NS willen Kamperlijntje

De provincie Overijssel heeft drie inschrijvingen ontvangen op de Europese aanbesteding voor het verzorgen van het treinvervoer op het Kamperlijntje. Zowel de NS als Syntus en Arriva hebben zich ingeschreven. De NS verzorgt nu nog het vervoer op het Kamperlijntje.

Het Kamperlijntje wordt in de komende jaren geëlektrificeerd en krijgt dan ook een halte bij de Rozentunnel in Stadshagen. Door de elektrificatie kunnen de treinen sneller, stiller en schoner langs Stadshagen en door het landschap rijden.

Beoordeling
De komende periode worden de inschrijvingen beoordeeld op de in de aanbesteding gestelde eisen. Naar verwachting nemen Gedeputeerde Staten begin juni een besluit over de gunning van het treinvervoer voor de komende vijftien jaar. De nieuwe vervoerder gaat dan in december 2017 van start op het traject.

Aanbesteding
De provincie Overijssel heeft de aanbesteding voor het Kamperlijntje in oktober 2014 in de markt gezet, nadat een eerdere aanbestedingspoging in 2012 was mislukt. De provincie Overijssel heeft de treinverbinding Zwolle-Kampen in 2005 van het Rijk overgenomen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!