Stadshoeve zamelt geld in met spaarvarkentjes

zondag 19 juli 2015
Stadshoeve zamelt geld in met spaarvarkentjes

Een wijkboerderij met grote tuinen en weides in het hart van de wijk. De plannen zijn vergevorderd, maar Stichting de Stadshoeve heeft nog een laatste financiële zetje nodig: daarom hebben de Stadshoeve en de winkeliers van het winkelcentrum hebben de handen ineen geslagen om dit voor elkaar te krijgen. De winkeliers zetten vanaf deze week spaarvarkentjes bij elke kassa om de Stadshoeve te helpen met de bouw en exploitatie van de wijkboerderij en ontmoetingscentrum aan de Oude Wetering.

Spaarvarkentjes
Vanaf  maandag zijn de spaarvarkentjes bij alle winkeliers in het winkelcentrum van Stadshagen te vinden.Daarnaast zal de stichting op  het StadshagenFestival Stadshoeve Spaarvarkentjes verkopen. Alle opbrengsten gaan naar de bouw van De Stadshoeve.

De Stadshoeve
Naast de bestaande schuur van de wijkboerderij aan de Oude Wetering komt het nieuwe gebouw van de nieuwe Stadshoeve. Het moet volgens de stichting een ontmoetingsplek worden waarbij naast het nieuwe gebouw met ontmoetingsruimte, keuken en stallen ook educatieve tuinen worden aangelegd. Daarnaast moet er een grote diversiteit aan dieren komen en wordt er voor de kinderen van alle leeftijden een avontuurlijk speelterrein gemaakt.
Situatie De Stadshoeve Stadshagen klein
Om dit te kunnen realiseren krijgt de Stichting De Stadshoeve financiële steun van de gemeente, maar daarmee is de stichting er nog niet. Er is meer geld nodig om alles te kunnen realiseren. Bijvoorbeeld de aanleg van de tuinen, de aanschaf en onderhoud van de dieren en de aanleg van het avontuurlijk spelen. Wat volgens de stichting nog belangrijker is, is het draaiende kunnen houden en onderhouden van De Stadshoeve. Volgens de stichting gaat het al erg goed met het werven van fondsen, maar heeft het nog een extra zet nodig. Volgens de Stadshoeve zullen ook de inwoners uit Stadshagen een bijdrage moeten leveren.

De Stadshoeve vanaf de Oude Wetering

Het ontwerp van het nieuwe gebouw van De Stadshoeve aan de Oude Wetering van 19 het atelier architecten

Volg de ontwikkelingen van de Stadshoeve via www.destadshoevezwolle.nl of via hun Facebookpagina

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!