Blalobrug komend weekend geplaatst

woensdag 21 oktober 2015
Blalobrug komend weekend geplaatst

Komend weekend wordt de Blalobrug op zijn definitieve plek geplaatst. De nieuwe fietsbrug wordt de hoofdverbinding voor fietsers vanuit de richting Stadshagen naar de binnenstad. De brug komt naast het Kamperlijntje te liggen en overspant de Blaloweg. De plaatsing van de brug is zaterdagavond vanaf een speciale tribune of via een webcam te bekijken.

Op dit moment ligt de brug nog op een terrein op industrieterrein Voorst langs het Kamperpad, waar hij is opgebouwd en wordt afgewerkt. Zaterdag 24 oktober vanaf ongeveer 22.30 uur start aannemer Reef Infra met het inrijden van de brug naar haar eindbestemming over de Blaloweg. Zodra de laatste trein uit Kampen rond 01.30 uur ‘s nachts is gepasseerd wordt de brug definitief op haar plek gepositioneerd.

Tribune
Geïnteresseerden die de plaatsing van de brug willen bijwonen, zijn van harte welkom op de locatie. Speciaal voor hen wordt een tribune geplaatst. Deze komt te staan bij de oprit richting brug, aan de zijde van het Kamperpad. Bezoekers kunnen het beste op de fiets komen, via de route Wilhelminastraat – Kamperweg. Wie toch met de auto wil komen, kan de locatie bereiken via de IJsselallee – Blaloweg – Grote Voort. Parkeren kan aan de Grote Voort. Rondom de locatie zijn verkeersregelaars aanwezig. Wie de plaatsing van de brug liever thuis bekijkt, kan via de webcam van Reef Infra meekijken.

De plaatsing
Tussen 22.30 en 23.30 uur is het meest interessante gedeelte van de plaatsing te zien. De brug wordt op de voorbouwlocatie op speciaal verrijdbare karretjes voor zwaar transport geplaatst en naar de Blaloweg gereden, tot vlak voor de spoorbrug van de Kamperlijn. Zodra de laatste trein uit Kampen rond 01.30 uur ’s nachts is gepasseerd, wordt de Blalobrug verder gereden en op de landhoofden geplaatstDe genoemde tijden zijn bij benadering. Daarnaast is plaatsing van de brug afhankelijk van de weersomstandigheden.

Blaloweg afgesloten
Om het plaatsen van de brug mogelijk te maken wordt de Blaloweg tussen het kruispunt met de Hasselterweg en de Rieteweg op zaterdag 24 oktober vanaf 20.00 uur afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Zondagochtend om 08.00 uur is de weg weer volledig toegankelijk.

De brug
De Blalobrug wordt een nieuwe hoofdfietsverbinding naar de binnenstad voor fietsers uit Westenholte, Stadshagen en Kampen. Fietsers die richting bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg. De nieuwe fietsbrug is in totaal 51 meter lang en 7,5 meter breed. Het heeft een fietspad in twee-richtingen. De brug weegt 120 ton en is 7 meter hoog.

Na plaatsing volgen nog enkele afrondingswerkzaamheden. Naar verwachting kan de brug in december in gebruik worden genomen.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!