Stadshagenaren maken Boerderijenpad schoon

zaterdag 2 januari 2016
Stadshagenaren maken Boerderijenpad schoon

Zaterdagochtend hebben drie Stadshagenaren vrijwillig rommel opgeruimd op het Boerderijenpad tussen de Havezathenallee en de Hasselterweg. De actie is een initiatief van Olaf Lageveen uit Breecamp. Het was Olaf tijdens het hardlopen opgevallen dat er veel afval langs het pad lag, en dus deed hij een oproep via de social media om samen de bende op te ruimen.

‘Leuk uitje’
De oproep kwam wat aan de late kant en de opkomst is niet groot, maar Olaf (rechts op de foto) houdt de moed erin. “Toch driehonderd procent winst”, zegt hij lachend, verwijzend naar de andere twee vrijwilligers die zich via social media bij Olaf hebben gevoegd.

In een frisse wind en onder een grauwe lucht stropen de drie de schoonmakers over het lange fietspad, op zoek naar afval. En er ligt nogal wat vuilnis, achteloos weggegooid in de berm langs de doorgaande route tussen Zwolle en ‘s-Heerenbroek. Ondanks de lengte van het pad vinden de vrijwilligers het een leuke klus. “Het zou ook voor anderen best een leuk uitje zijn, je leert zo weer nieuwe mensen kennen”, zegt één van de schoonmakers.

Volle zaken afval, fietswrak
Olaf is geen onbekende in de wijk als het gaat om schoonmaakacties. Afgelopen jaar organiseerde hij ook al een succesvolle schoonmaakactie in Breecamp, die dit jaar in de herhaling gaat. De schoonmaakactie van vandaag is ondanks de lage opkomst toch succsvol: de Stadshagenaren haalden uit de bermen en sloten een aantal volle zakken afval, een fietswrak en een een stuk schroot.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!