Geen AZC in Stadshagen; De Tippe wel op shortlist

woensdag 13 januari 2016
Geen AZC in Stadshagen; De Tippe wel op shortlist

De gemeente Zwolle heeft vandaag bekend gemaakt dat het voormalig kantoor van het Waterschap Groot Salland, nabij het Isala ziekenhuis, de voorkeurslocatie is voor de realisatie van een asielzoekerscentrum. De Tippe in Stadshagen stond als één van de zes mogelijk locaties op de shortlist voor de realisatie van een AZC, maar viel af omdat de locatie niet voor 15 jaar beschikbaar is.

Shortlist van zes locatie
De gemeente Zwolle heeft samen met het COA de afgelopen periode onderzoek gedaan naar zes locaties binnen Zwolle voor het vestigen van een asielzoekerscentrum voor 800 mensen. De volgende locaties stonden op de shortlist: De Tippe (Stadshagen), Hanzeland: locatie tijdelijke woonunits (Koggetunnel), Hanzeland: Hanzebadlocatie, Beerslocatie Voorsterpoort, Locatie van het Waterschap Groot Salland en Voormalige WEZO-locatie Herfte. Uitkomst van het onderzoek is dat het voormalige kantoor van Waterschap Groot Salland de voorkeurslocatie is.

De Tippe valt af
De Tippe, het gebied tussen het spoor van het Kamperlijntje en de Hasselterweg, komt niet in aanmerking voor een azc omdat deze locatie maximaal vijf jaar te gebruiken is. In de wijk Stadshagen was onder de bewoners lange tijd het vermoeden dat ook het voormalig gezondheidshuis in Breecamp-Oost een mogelijke locatie was voor een azc. Dit blijkt echter niet zo te zijn.

Woningbouwontwikkeling De Tippe eerder dan verwacht
De ontwikkeling van De Tippe was door het inzakken van de woningmarkt voor 10 jaar ‘on hold’ gezet. Maar door het aantrekken van de woningmarkt is het vermoeden dat er in De Tippe eerder gestart kan worden met de woningbouwontwikkeling.

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!