Zwolle wint prijs voor verkeersveiligheid

zondag 24 april 2016
Zwolle wint prijs voor verkeersveiligheid

De gemeente Zwolle heeft de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2016 gewonnen. De gemeente werd voor deze prijs genomineerd vanwege haar inzet om de stad fietsveiliger te maken. Ook in Stadshagen is hier door de gemeente aan gewerkt; zo is de beruchte fietsoversteek van het Twistvlietpad over de Belvederelaan na een aantal aanpassingen nu een stuk veiliger geworden.

Veilige fietsroutes
Andere routes vanuit Stadshagen, zoals de nieuwe fietsbrug over de Blaloweg en de gescheiden fietspaden langs de Burgemeester Roelenweg, maken het voor fietsers een stuk prettiger om van en naar de stad te fietsen.

Investeringen veiligheid
Wethouder Filip van As: “Deze landelijke erkenning is een mooi compliment voor onze jarenlange investeringen in verkeersveiligheid. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in fietsmaatregelen om onze stad fietsveiliger te maken. Wat we zoal aangelegd hebben zijn snelle fietsroutes, zoals fietsstraten en fietssnelwegen, de fietsrotonde en fietstunnels en -bruggen. De laatste trots is de Blalobrug, waarmee fietsers snel en veilig de buitenring kunnen passeren. Wat ik extra mooi vind aan deze prijs is dat het een publieksprijs is.”

Meeste stemmen
De prijs werd donderdag aan de gemeente uitgereikt tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres dat donderdag 21 april plaatsvond. Zwolle kreeg de meeste stemmen van de aanwezige bezoekers en kon daardoor naar huis gaan met de titel. De directeur van de ANWB reikte de prijs uit aan de gemeente Zwolle.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!