Stadshagense jongeren winnen ‘Jong Goud’

zondag 21 november 2010

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft afgelopen donderdag ‘Jong Goud’ uitgereikt aan drie Zwolse jongeren. José de Haan, Sanne Hekman en Marick Manrho hebben de onderscheiding in ontvangst genomen. Het was groot feest in het stadhuis: de raadzaal zat vol met trotse vaders, moeders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes die naar hun genomineerde kwamen kijken.

Jong Goud is een gemeentelijke onderscheiding voor Zwolse jongeren van 6 t/m 18 jaar, die zich vrijwillig inzetten voor de stad. Deze jongeren zijn volgens de gemeente het goud van de stad en verdienen erkenning voor hun inzet. Ze hebben een belangrijke voorbeeldfunctie voor leeftijdsgenoten.

De 12-jarige José de Haan uit Stadshagen kreeg Jong Goud uitgereikt voor haar vrijwillige inzet voor het Kinderplatform. “José is erg creatief in het bedenken van manieren om dat wat kinderen belangrijk of zorgelijk vinden op een goede manier onder de aandacht te brengen”, aldus de burgemeester. Ze organiseerde bijvoorbeeld een afvalrace in Stadshagen, om zoveel mogelijk vuil in te zamelen.

De 18-jarige Sanne Hekman nam de onderscheiding Jong Goud in ontvangst voor haar vrijwillige inzet voor de Zonnesteen en KWF Kankerbestrijding. Ze helpt met het bedenken van activiteiten en het geven van workshops voor kinderen waarvan een ouder, broer of zus kanker heeft. Ook maakt ze zelf een cd waarvan de opbrengst bestemd is voor het KWF.

De 16-jarige Marick Manrho kreeg de onderscheiding Jong Goud voor zijn inzet als ambassadeur van het project Jonge Mantelzorgers. Hij zet mantelzorg op de politieke en maatschappelijke agenda door contact te zoeken met politici en interviews te geven over zijn eigen ervaringen als Jonge Mantelzorger. Met andere jongeren organiseert hij activiteiten voor lotgenoten.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!