Inschrijving StadshagenRun zondag van start

vrijdag 10 juni 2016
Inschrijving StadshagenRun zondag van start

De negende editie van de StadshagenRun wordt op zaterdag 15 oktober gelopen. Zondag opent de inschrijving voor het hardloopevenement. Lopers kunnen zich onder meer inschrijven voor de 5 of 10 kilometer.

Jaarlijks doen meer dan 2.300 lopers en loopsters mee aan dit sfeervolle hardloopevenement in en om de wijk Stadshagen in Zwolle. Op diverse plaatsen is er muziek en het vele publiek moedigt alle lopers en loopsters hartstochtelijk aan. Het parcours leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen. Het hardloopevenement heeft dit jaar een nieuwe hoofdsponsor gevonden in EP: Stadshagen, waardoor de naam is omgedoopt tot EP StadshagenRun.

Disciplines
De 5 en 10 kilometer zijn officieel gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). De G-Run, voor lopers vanaf 6 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, was vorig jaar een groot succes en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Daarnaast is er een 5 kilometer GeneratieRun, de Partou Kids Run en de 1 mijl JuniorenRun speciaal voor 10-14-jarigen.

Goede doelen
Van elke inschrijving gaat 1 euro naar één van de twee goede doelen. Dit jaar zijn dat het Jeugdsportfonds Zwolle en inloophuis De Bres. Het Jeugdsportfonds biedt financiële ondersteuning aan kinderen van 6 tot 16 jaar die graag willen sporten, maar daar financieel niet toe in staat zijn. De Bres is een laagdrempelig inloophuis voor kwetsbare mensen in sociaal isolement, die de aansluiting met de maatschappij (tijdelijk) kwijt zijn.

Loopclinic
De beginnende lopers die graag 5 kilometer willen lopen en de lopers die graag eens de 10 kilometer willen lopen, kunnen zich inschrijven voor een hardloopclinic om dit doel te behalen. De start van deze clinic is eind augustus.

Inschrijving
De negende editie van de StadshagenRun is op zaterdag 15 oktober 2016. De inschrijving start zondag 12 juni om 9.00 uur via StadshagenRun.nl.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!