De Stadshoeve komt er definitief en opent maart 2017

maandag 18 juli 2016
De Stadshoeve komt er definitief en opent maart 2017

De Stadshoeve komt er definitief. Vanavond ondertekenen de Stichting en de aannemer de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe ontmoetings- en educatiecentrum aan de Oude Wetering. De ondertekening volgt na een uitdagend proces van jaren aan voorbereiding. De bouw start half oktober en als alles volgens plan verloopt dan gaan de deuren van de Stadshoeve medio maart 2017 open.

Het is gelukt
“Na jaren van overleggen, onderzoeken en plannen maken, kunnen we eindelijk zeggen: we gaan bouwen! Park de Stadshoeve komt definitief in de wijk Stadshagen. Dit is een succes wat velen niet voor mogelijk hadden gehouden”, reageert voorzitter Martin Hendriksen. De werkgroep is al jaren bezig om de nieuwe wijkboerderij van de grond te krijgen. Met vrijwilligers is het de ploeg gelukt om in samenwerking met de gemeente de wijkboerderij met sterke educatie-inslag van de grond te krijgen.

De afgelopen achttien maanden zijn de stichting en gemeente in nauw overleg bezig geweest invulling te geven aan het wijkinitiatief Park de Stadshoeve. Een intensief en veel omvattend project. Vandaag kan definitief de aannemersovereenkomst getekend worden met aannemer Hemeltjen uit Wijhe.

Een lange geschiedenis
De plannen voor Park de Stadshoeve liggen klaar. De Stadshoeve wordt dé ontmoetingsplek in het groene hart van Stadshagen waar bewoners, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten. Het idee voor een stadshoeve in de wijk stamt al uit 1999 waarbij het in eerste instantie alleen om een dierenweide ging. In 2013 bleek dat de bewoners behoefte hadden aan een ontmoetingsplek in de wijk. De Stadshoeve werd een burgerparticipatieproject waarbij wijkbewoners zelf met plannen kwamen voor een nieuw te bouwen wijkboerderij. Uiteindelijk werd een stichting opgericht en ontstond Park de Stadshoeve.

Impressie van de ontmoetingsruimten in De Stadshoeve

Impressie van de ontmoetingsruimten in De Stadshoeve

Het nieuwe gebouw
Het gebouw De Stadshoeve is het centrale punt in het park met als functie ontmoeten en educatie met als pijlers dieren, tuinen en avontuurlijk spelen. De stallen voor de dieren, educatiemogelijkheden, ontmoetingsruimten en een theehuis worden onder één dak gerealiseerd. Het omliggende park wordt ingericht voor het Avontuurlijk Spelen en drie belevenistuinen waaronder een educatietuin om workshops te geven. Tevens worden er verschillende dieren ondergebracht, die goed toegankelijk zijn en ook wat op kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld wol en eieren.

In april is er al gestart met de bouw van de Wilgenburcht, de eerste fase van Avontuurlijk Spelen. Fase 2 is de speelplaats voor nul tot vier jaar. Een plek van ruim 200 m2 met als insteek terug naar de natuur. Een speelkasteel met een klimrek en gangenstelsel en een waterspeelplaats zijn de volgende fases.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!