Informatiebijeenkomst herinrichting Oude Wetering

dinsdag 2 mei 2017
Informatiebijeenkomst herinrichting Oude Wetering

De Oude Wetering wordt toegankelijker gemaakt voor fietsers en voetgangers. Na de zomer starten de werkzaamheden. Op dinsdag 9 mei organiseert de Gemeente Zwolle een inloopbijeenkomst, om inwoners van Stadshagen te informeren over de herinrichting.

De fietsroute Oude Wetering vormt samen met het Twistvlietpad de hoofdfietsroute van Stadshagen. Als centrale as verbindt de route de wijk met de binnenstad en het buitengebied. Ook vormt het een belangrijke verbindende schakel tussen de langs deze route gelegen woonwijken, scholen, sportvelden en het winkelcentrum van de wijk.

Fietsstraat
Het oude wegdek zit nu vol met scheuren en barsten en moet plaatsmaken voor een wegdek met ruimte voor fietsers en voetgangers. De Oude Wetering krijgt de uitstraling van het Twistvlietpad. Het gedeelte ter hoogte van de terpen wordt ingericht als fietsstraat, waar ook auto’s welkom zijn. De fietsstraat en de kruisingen van het fietspad met de zijwegen worden in rood asfalt uitgevoerd. De overige delen in grijs asfalt. De overgangen van fietsstraat naar fietspad worden duidelijk herkenbaar vormgegeven door middel van een fysieke afsluiting zoals een paal, wijziging in verharding en verkeersborden. Voor de voetgangers wordt langs de route een vrijliggend voetpad aangelegd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Oude Wetering vinden in de tweede helft van 2017 plaats. Om te zorgen dat de aanliggende percelen tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven, voert de gemeente de bouwactiviteiten gefaseerd uit.

Inloopbijeenkomst op 9 mei
Op dinsdag 9 mei organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst, waar iedereen zich kan laten informeren over de nieuwe inrichting van de Oude Wetering en de uitvoering van de werkzaamheden. De bijeenkomst is van 17.00 tot 19.00 uur in het Wijkservicepunt aan de Belvédèrelaan 1.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!