Kleding Hanzerenners naar Rwanda en Roemenië

dinsdag 2 mei 2017
Kleding Hanzerenners naar Rwanda en Roemenië

Acht dozen met oude wielerkleding van de Hanzerenners werden dinsdagavond overhandigd aan hardloopgroep Warmlopers. Volgende week gaat een deel daarvan naar Rwanda en het andere deel gaat binnenkort naar Roemenië.

Vanwege oude sponsoring op de kleding konden de Hanzerenners de kleding niet meer gebruiken bij wedstrijden en andere evenementen. Miranda Nomden vond het zonde om de kleding weg te gooien en ging op zoek naar een goed doel voor de kleding. Daarbij kwam ze uit bij de Warmlopers, een hardloopgroep die zich inzet voor goede doelen.

Tijdens de jeugdtraining van de Hanzerenners kregen Erwin Veldkamp en Jurjen Bolks van de Warmlopers de acht dozen met kleding overhandigd door Ruud Homan, voorzitter van de Hanzerenners. De kleding wordt uiteindelijk verdeeld over twee doelen.

Volgende week neemt Jurjen een deel van de kleding mee naar Rwanda, waar de kleding uitgedeeld wordt tijdens een Muskathlon, een (hard)loop en fiets-evenement met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor armoedebestrijding. Wielrennen is erg populair in Rwanda en de kleding zal daar zeer welkom zijn. Later in het jaar zal de resterende kleding meegaan op een reis naar Roemenië om daar uitgedeeld te worden.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!