Arne Mulder geeft startschot 10e StadshagenRun

vrijdag 1 september 2017
Arne Mulder geeft startschot 10e StadshagenRun

Vijfvoudig winnaar van de 10 kilometer van de StadshagenRun, Arne Mulder, verzorgt zaterdag 21 oktober het startschot bij de jubileumeditie van de EP:StadshagenRun. De hardloopwedstrijd wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Inschrijven kan nog tot 30 september via www.epstadshagenrun.nl.

Zwollenaar Arne Mulder beleefde zijn doorbraak op regionaal niveau tijdens de StadshagenRun in 2011. “Aan de StadshagenRun van 2011 heb ik mijn mooiste herinnering overgehouden”, vertelt Mulder. “In september van dat jaar liep ik voor het eerst onder de 36 minuten bij een wedstrijd in Hattem. Kort daarna liep ik tijdens de razendsnelle Singelloop in Utrecht mijn eerste 34’er. En vervolgens liep ik in Stadshagen. De week voor het evenement overkwam mij een naar ongeluk. Mijn rechter wijsvinger was opengescheurd, nadat ik deze aan een scherp voorwerp had gestoten. De nachten voor de StadshagenRun 2011 kon ik amper slapen en ik twijfelde of ik wel zou meedoen. Ondanks de nare blessure en slapeloze nachten liep ik opnieuw een heel dik PR en ik won de wedstrijd. Verbazing, blijdschap en vermoeidheid tegelijk!”

Blessure
Ook in 2012, 2014, 2015 en 2016 wist Arne Mulder de nummer één positie op de 10 kilometer te veroveren (in 2013 deed hij niet mee). Vanwege een blessure kan hij dit jaar niet meedoen. De organisatie is verheugd dat hij voor deze speciale editie wel het startschot wil verzorgen.

Jubileumeditie
De jubileumeditie van de StadshagenRun bestaat uit verschillende onderdelen, voor elk wat wils: Partou KidsRun (800 meter), JuniorenRun (1.600m), Topfit G-Run (800m), Run2Day 5 kilometer, Loods038 10 kilometer (voor recreanten en wedstrijdlopers) en de SNS ScholierenRun. Ook Van Mossel Kia Zwolle ondersteunt het evenement als gouden sponsor. Voor een extra feestelijk tintje ontvangen alle deelnemers aan de EP:StadshagenRun een presentje, wordt langs het parcours extra muziek gemaakt en is een speciaal jubileumshirt ontworpen. Het shirt kost 10 euro en is te bestellen tegelijk met het inschrijven.

Lokale goede doelen
Van elke inschrijving van de EP:StadshagenRun gaat 1 euro naar het Jeugdsportfonds Zwolle. Daarnaast heeft de organisatie ook dit jaar twee lokale initiatieven uitgekozen die na afloop een cheque in ontvangst mogen nemen: Hospice Zwolle en Voedselbank Zwolle. Bij het inschrijven kunnen deelnemers zelf ook nog een donatie doen voor één van de drie goede doelen. De organisatie van de EP:StadshagenRun draait volledig op vrijwilligers (meer dan honderd), dus al het geld dat overblijft wordt verdeeld onder de goede doelen. In 2016 werd een bedrag van 5.750 euro bij elkaar gelopen voor Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!