Milligerplas zaterdag weer decor van triathlon

donderdag 31 augustus 2017
Milligerplas zaterdag weer decor van triathlon

Wie topsport wil zien moet komende zaterdag naar de Milligerplas komen. Zo’n 600 triatleten staan aan de start van de Triathlon Zwolle. Zwemmen, fietsen en hardlopen zijn de ingrediënten van deze multi-disciplinaire sport. De start en finish zijn bij Strandhuis Milligers. Publiek is van harte welkom!

Er wordt gezwommen vanaf het strand aan de Milligerplas naar de Werkerlaan. Daar stappen de atleten op de fiets richting Hasselt voor 20 of 40 kilometer fietsen. Afsluitend wordt er 5 of 10 kilometer hardgelopen rondom de Milligerplas.

NK Paratriathlon
De eerste serie van de kwarttriathlon start om 10.00 uur, twintig minuten later gevolgd door de tweede serie. Om 12.15 uur gaat de vrouwenserie van start voor het NK paratriathlon, vijf minuten later starten de mannen. Om 13.30 uur start de eerste serie voor de 1/8 triathlon. Er zijn totaal drie series, de laatste gaat om 14.00 uur van start. Naar verwachting is iedereen om 15.30 uur gefinisht.

Afsluitingen
Tijdens de triathlon is de Werkerlaan (van Zwolle richting Hasselt) voor een groot deel afgesloten. Verkeer naar Hasselt moet dan omrijden via de nieuwe rondweg. Ook verkeer vanuit Hasselt kan niet via de Werkerlaan naar Stadshagen. De wegen, zoals de Werkerlaan, Ruimzichtweg, Zwolsedijk/Hasselterdijk en de parallelweg naast de N331 worden verkeersluw gemaakt. Verkeer dat vanuit Stadshagen via de Hasselterdijk wil rijden wordt verzocht om te rijden. Dit om de veiligheid van de triatleten te vergroten.

In de ochtenduren wordt de Lisdodde gebruikt voor het hardlopen op de kwart triathlon. Bewoners van het meest noordelijke deel van de Goudplevierstraat zullen tot in de namiddag moeten omrijden omdat de Werkerlaan na de Zomertalinghof wordt afgesloten. Ook de bewoners van de Waterlelie kunnen overlast ondervinden omdat ze ontsluiting naar de Werkerlaan niet kunnen gebruiken, maar via de Sterrenkroos moeten rijden.

Starttijden
10:00 uur Start 1/4e triatlon serie 1
10:20 uur Start 1/4e triatlon serie 2
12:15 uur Start NK para triatlon dames
12:20 uur Start NK para triatlon heren
12:25 uur Start para triatlon teams en ind. serie
13:30 uur Start 1/8e triatlon serie 1
13:45 uur Start 1/8e triatlon serie 2
14:00 uur Start 1/8e triatlon serie 3

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!