Lenteconcert in de Fonteinkerk

donderdag 22 maart 2018
Lenteconcert in de Fonteinkerk

Zaterdag 24 maart begint de lente in de Fonteinkerk in Stadshagen. Met een feestelijk Lenteconcert zullen de jongste leden van jeugdorkest de Vuurvogel zich afzonderlijk en samen presenteren. Uniek is deze keer ook de samenwerking met klas 3 van de Vrije School die ook deelneemt aan dit vrolijke concert.

Tot de jongste afdelingen van de Vuurvogel behoren de Jonge Vuurvogel en Vuurvogel OpStreek. Laatstgenoemde telt alweer 15 leden en staat onder leiding van violist Lies van Vledder en cellist Esther de Boer. De jonge kinderen hebben in slechts tien lessen samen een concertprogramma voorbereid. Het duo van Vledder en de Boer tekent tevens voor de leiding van klas drie van de Vrije School Michaël. Op verzoek van de Vrije School hebben de kinderen een oriëntatie gekregen in de viool en de cello onder auspiciën van de Vuurvogel. De afsluiting van deze lessenserie vindt tevens in dit Lenteconcert plaats.

De Jonge Vuurvogel is het voorbereidende orkest van het grote Jeugdsymfonieorkest en staat vanaf september onder leiding van de nieuwe dirigent Vincent Pollemans. Met maar liefst 56 leden is de Jonge Vuurvogel inmiddels ook een volwaardig symfonieorkest. Vocale medewerking wordt verleend door het Kleinkoor Konstantijn onder leiding van Eline van Loo. In de finale van het concert zullen meer dan honderd kinderen zich samen presenteren voor het publiek!

Het Lenteconcert begint zaterdag 24 maart om 19.30 uur in de Fonteinkerk in Stadshagen. Kaarten kosten €6,- voor volwassenen en €3,- voor jongeren tot 18 jaar en zijn aan de deur én online verkrijgbaar: https://www.ticketkantoor.nl/shop/lenteconcert.

Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Lees meer over:

| | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!