Vuurvogel Lenteconcert een hit in Stadshagen

maandag 26 maart 2018
Vuurvogel Lenteconcert een hit in Stadshagen

Afgelopen zaterdag vond het traditionele Lenteconcert van de Vuurvogel plaats in de Fonteinkerk in Stadshagen. Zowel qua aantallen belangstellenden als deelnemers werden alle vorige edities overtroffen. 

Het spits werd afgebeten door de jongste telg van de Vuurvogel, Vuurvogel OpStreek. Onder leiding van violist Lies van Vledder en cellist Esther de Boer is er door 20 jonge strijkers in slechts tien repetities een concertprogramma voorbereid. Het is ongelooflijk knap hoe er qua samenspel en intonatie al zulke vorderingen zijn geboekt. Het duo van Vledder en de Boer tekende ook voor een nieuw samenwerkingsproject van de Vuurvogel. De vraag kwam van Vrije School Michael en deze werd beantwoord met vier lessen in viool en cello aan klas 3 van deze school. De presentatie van dit oriëntatieproject vond eveneens plaats binnen dit Lenteconcert.

Muzikaal waren er eveneens verassende nieuwe samenwerkingen te bespeuren en speelde de Jonge Vuurvogel onder leiding van de nieuwe dirigent Vincent Pollemans de sterren van de hemel. Pollemans staat vanaf september voor het orkest en gaf blijk van aanstekelijk enthousiasme bij orkest en publiek. Het jonge orkest met maar liefst 56 musici speelde accuraat op de aanwijzingen van de dirigent. Als klap op de vuurpijl speelden alle ca. honderd jonge musici samen in overweldigend stuk van celliste Esther de Boer.

Onder de vleugels van stichting de Vuurvogel vallen tevens de drie koren van Koorschool Konstantijn. De jongste, het kleinkoor, liet binnen dit Lenteconcert als laatste van zich horen met een paar vrolijke liedjes. Het concert werd afgesloten met een massale lentecanon met het publiek, inclusief polonaise door de musici. Voorzitter Anita Middel verklaarde hierna “de Lente officieel geopend!”

Op dinsdag 3 april is er bij de Jonge Vuurvogel de mogelijkheid om mee te spelen tijdens de repetitie. Kijk voor meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Foto’s: Joop van Putten

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!