Werkzaamheden aan bruggen over Zwartewater

donderdag 4 april 2019
Werkzaamheden aan bruggen over Zwartewater

De gemeente Zwolle voert in 2019 omvangrijke werkzaamheden uit aan de vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twitstvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug.

Er geldt dan een beperking voor de doorvaarthoogte voor de scheepvaart. Het auto- en fietsverkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de bruggen.

De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen uit de Europese Machinerichtlijn. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet bedienbaar. Om de hinder voor de scheepsvaart zo veel mogelijk te beperken, wordt het werk in twee fasen uitgevoerd. In beide fasen worden twee bruggen tegelijkertijd onder handen genomen. 

In de eerste fase gaat het om de Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. De werkzaamheden duren van 29 april 2019 tot en met 21 mei 2019. De tweede fase betreft de bruggen over het Zwartewater, Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug, die Stadshagen verbinden met de andere delen van de stad. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 2 tot en met 16 september 2019.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!