Georganiseerde fietstocht door Stadshagen ‘Wonen met water’

woensdag 10 april 2019
Georganiseerde fietstocht door Stadshagen ‘Wonen met water’

Bewoners van Stadshagen zijn dit voorjaar weer in de gelegenheid onder deskundige begeleiding op de fiets kennis te maken met de wijk. Tijdens deze tocht wordt de historie van de wijk, de rol van het water, het voorkomen van planten en dieren en de mogelijkheden voor een watervriendelijke tuin verkend. Voor de tochten van vorig jaar was zoveel belangstelling, dat de organisatoren hebben besloten dit jaar opnieuw samen op de fiets te gaan.

Vergeleken met het hoge water van het Zwartewater is Stadshagen een zeer laaggelegen woonwijk. Door klimaatverandering hebben we vaker te maken met grote hoeveelheden neerslag. Dit water moet in de wijk worden opgevangen en op een veilige manier weggeleid.

De tocht wordt begeleid door drie deskundigen, die ervoorzorgen dat bewoners een nieuwe blik op Stadshagen zullen krijgen. 

De fietsexcursies zijn bedoeld voor inwoners van Stadshagen vanaf 18 jaar en worden gehouden op donderdagavond 9 mei van 19.00-21.00 uur en op zaterdagmiddag 18 mei van 14.30-16.30 uur. Er wordt gestart bij het voormalige, rode brugwachtershuis bij de Twistvlietbrug, de Twistvliettoren geheten.  De toren is slecht toegankelijk voor mindervaliden. 

Opgave vooraf is noodzakelijk via louiszandbergen@gmail.com of sanderblok76@gmail.com

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!