Informatiebijeenkomst over gasloos Stadshagen

maandag 6 mei 2019
Informatiebijeenkomst over gasloos Stadshagen

Veel gebouwen in Zwolle worden nu nog verwarmd met aardgas. De gemeente wil in 2050 een aardgasvrije en energieneutrale stad zijn. Zwolle moet af van het verbranden van fossiele brandstoffen, er zijn meer duurzame alternatieven voorhanden. Daar is in Stadshagen al een begin mee gemaakt: nieuwbouwwoningen worden vanaf 2010 gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnet. Op 28 mei is er voor bewoners van Stadshagen een informatiebijeenkomst over een gasloze wijk.

De eerste stap in deze energietransitie was een verkenning van de mogelijkheden van de verschillende warmtebronnen. Grofweg zijn er drie alternatieven: warmtenetten, gevuld met warm water, elektrische warmtepompen die warmte uit lucht, water en bodem halen en andere duurzame vormen van gas, zoals waterstof en biogas. De uitkomsten van deze verkenning moeten leiden tot het opstellen van een Warmtegids voor Zwolle.

De gemeente wil nu eerst inwoners informeren en horen over de mogelijkheden en wensen in het proces naar een aardgasvrije stad. De bewoners van Stadshagen en Westenholte kunnen op 28 mei terecht in Het Anker (Westenholte), aanvang 19.30 uur. Na een presentatie over de verkenning en de eerste ideeën voor de wijk kunnen er vragen worden gesteld en suggesties gedeeld met deskundigen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!