Leerlingen groep 7 op de fiets voor verkeersexamen

vrijdag 17 mei 2019
Leerlingen groep 7 op de fiets voor verkeersexamen

Vandaag deden ruim 600 leerlingen van groep 7 van tien verschillende basisscholen in Stadshagen verkeersexamen. De examinatoren keken kritisch naar de bewegingen van de leerlingen, maar iedereen kreeg uiteindelijk het diploma voor goed verkeersgedrag.
In Zwolle staat verkeersveiligheid hoog in het vaandel. Met het steeds drukker wordende verkeer is het van groot belang kinderen te leren omgaan met allerlei verkeerssituaties.

Even had het er vanochtend alle schijn van dat er ook in Stadshagen een gele hesjesbeweging actief was. Wat leek op een geel fietsprotest was in werkelijkheid het jaarlijkse fietslint door de wijk van leerlingen die verkeersexamen deden. Fiets keuren, bel controleren, banden op spanning, fiets ok, geel hesje om en ‘volg de bordjes’. 600 keer hetzelfde ritueel om de fietsvaardigheid van kinderen te testen. Stadshagen heeft er sinds vandaag honderden welopgevoede verkeersdeelnemers bij.

Vanaf 1973 daalt het aantal verkeersslachtoffers in Nederland gestaag, maar deze daling stagneert de afgelopen jaren, met in 2018 een uitschieter naar boven. Fietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer: bijna tweederde van de verkeersgewonden bestaat uit deze weggebruikers. Hiermee wordt het belang nog eens onderstreept van verkeerslessen op scholen en de eigen opvoeding door de ouders.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!