Peter Snijders nieuwe burgemeester van Zwolle

maandag 1 juli 2019
Peter Snijders nieuwe burgemeester van Zwolle

De gemeenteraad van Zwolle heeft vanavond de heer Peter Snijders voorgedragen als nieuwe burgemeester. Snijders (53, VVD) is momenteel burgemeester van Hardenberg en daarvóór van de gemeente De Wolden (Dr.).

De raad heeft met de voordracht van Snijders gekozen voor een burgemeester met veel ervaring in dit ambt. Daarnaast vind de raad het belangrijk dat hij een groot netwerk heeft in de regio, omdat hij straks het boegbeeld van de regio Zwolle zal zijn. De raad verwacht dat Snijders niet alleen op een verbindende manier burgemeester van en voor alle Zwollenaren zal worden, maar ook een bijdrage kan leveren aan de profilering van de stad en zijn regio op landelijk niveau.

De voordracht wordt nu aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De raad gaat er van uit dat Snijders eind september als nieuwe burgemeester van Zwolle aan de slag zal kunnen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!