Een jaar na dato ontvangt Scouting Hopman Kippersgroep Koninklijke Erepenning

zaterdag 23 april 2022
Een jaar na dato ontvangt Scouting Hopman Kippersgroep Koninklijke Erepenning

De inmiddels 76-jarige Scouting Hopman Kippersgroep heeft vrijdag de Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Peter Snijders reikte in clubgebouw De Grote Beer aan de Peterskampweg het koninklijke eremetaal uit aan Ruben Raidt, de secretaris van de vereniging.

De erepenning zou eigenlijk vorig jaar worden uitgereikt tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van de vereniging. Corona gooide toen roet in het eten. De start van het nieuwe scoutingseizoen bleek vrijdagavond een prima gelegenheid. De burgemeester feliciteerde de scouts namens de koning en Andries Heidema, de commissaris van de koning in Overijssel. 

Randje Stadshagen

De scoutingclub met haar onderkomen op het randje van de Aa-landen en Stadshagen is ondanks haar hoge leeftijd nog springlevend. Plezier, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren staan bij de vereniging voorop. Zorg en respect voor elkaar en de naaste omgeving zijn daarbij van belang. Dat ze de daad bij het woord voegen blijkt tijdens het bijzondere moment voor de scoutinggroep. Niet alleen de jubilerende club staat centraal tijdens de ceremonie. Ook de uitstekende relatie met de buren wordt benoemd. De vereniging heeft warme banden met haar buren, zoals Hockeyclub Zwolle en AV-PEC.

Handdruk

Nu er eigenlijk geen coronaregels meer bestaan mogen er ook weer handen geschud worden. Het blijft echter nog steeds wennen. Voor de burgemeester was de handdruk bij het afscheid opnieuw wennen. Wereldwijd schudden scouts elkaar de linkerhand. De hand die het dichtst bij het hart ligt, een teken van vriendschap.

Erepenning

De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt aan diverse verenigingen die 75, 100, 125 jaar of langer bestaan en zich onderscheiden. Verenigingen in Zwolle die eerder de Koninklijke Erepenning kregen zijn onder meer Huysmangroep Scouting, Brassband David en Muziekvereniging Nooit Gedacht.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!