Project SensHagen naar Amerika

woensdag 3 juli 2019
Project SensHagen naar Amerika

Het klimaatproject SensHagen, dat in Stadshagen data verzamelt en analyseert op het gebied van klimaat, wordt binnenkort in de Verenigde Staten gepresenteerd. Het gaat hier om een succesvol en uniek project, waarin ruim 50 huishoudens in de wijk samenwerken met kennispartners en overheid. De gemeente Zwolle gaat het project op een internationale conferentie in San Diego presenteren.

Deelnemers uit Stadshagen hebben meetapparatuur in hun tuin, die 24/7 meet hoe het is gesteld met de temperatuur, vocht en luchtkwaliteit. Deze data worden gecombineerd met de data van KNMI en RIVM, maar ook met informatie over het effect van maatregelen, zoals meer bomen en het aanleggen van geveltuinen. Door al deze data bij elkaar te brengen kan fijnmazig gevolgd worden hoe het klimaat op wijkniveau verandert en welke maatregelen wel of niet effectief zijn.

Bewoners van Stadshagen kunnen zich voor het project aanmelden; voor nadere informatie: www.senshagen.nl. Hier is ook actuele informatie te vinden over diverse klimaataspecten van Stadshagen. Wie de presentatie in de Verenigde Staten wil volgen kan op 8 juli rond 19.00 uur live meekijken via de link: https://www.esri.com/en-us/about/events/uc/live.

Afbeelding: Gemeente Zwolle

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!