Twistvliettoren tijdelijk klimaatontmoetingsplek

maandag 29 april 2019
Twistvliettoren tijdelijk klimaatontmoetingsplek

De Twistvliettoren, het voormalige rode brugwachtershuis bij de Twistvlietbrug wordt binnenkort een ontmoetingsplek waar het project Mankato de thema’s ‘klimaat’ en ‘leven met water’ gaat uitvoeren. Mankato is een initiatief van drie kunstenaars met een gezamenlijke wens om kunst en educatie samen te brengen met ecologie en natuurbeleving. Vanaf 19 mei tot en met 20 oktober zijn er elke zondag- en woensdagmiddag diverse activiteiten in het open atelier.

De drie initiatiefnemers, Stephanie Duijnisveld, Ilona Molenhuis en Eke Stegeman, hopen dat mensen zich meer verbonden gaan voelen met hun levende omgeving, waar de rivier, planten en dieren deel van uitmaken. Die omgeving verandert door de opwarming van de aarde. Het project wil mensen helpen een bijdrage te leveren aan een grotere betrokkenheid bij die veranderingen. Mankato is naast een ontmoetingsplek ook een broedplaats, waar nieuwe ideeën, theorieën en praktijken kunnen ontstaan.

De kunstenaars zien het als hun taak om grootheden als klimaatverandering inzichtelijk te maken en alternatieve toekomsten te verbeelden. In het atelier is een groeiende expositie te zien en kan men zich creatief uiten. Er zijn opdrachtkaarten verkrijgbaar, waarmee bezoekers worden uitgedaagd om op een creatieve manier de natuur te onderzoeken.

Voor meer informatie: www.mankato.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!