Blotevoetenpad bij Stadshoeve

zondag 25 april 2021
Blotevoetenpad bij Stadshoeve

Afgelopen vrijdag is door studenten van Windesheim een blotevoetenpad met informatiebord opgeleverd in Park de Stadshoeve in Stadshagen Zwolle. Het project is opgezet om mensen bewust te maken van het hitteprobleem in steden en geeft informatie over wat het hitte-eilandeffect is en wat inwoners zelf kunnen doen om de toenemende hitte in steden tegen te gaan.

Het blotevoetenpad bestaat uit 8m2 vakken, met in elk vak een andere inhoud: flagstones, cacaodoppen, witte keien, houten cirkels, zand, bakstenen, boomschors en grind.

Ervaren
Door het blotevoetenpad ervaren mensen zelf wat temperatuurverschil is tussen de verschillende ondergronden, met als hopelijk gevolg dat mensen  meer groen aanleggen in hun eigen tuin.

Initiatiefnemers van het project zijn Windesheim studenten Mora Rechberger, Hannah Bollman, Julian Kornau en Eva Schouten in samenwerking met Stichting de Stadshoeve, Welkoop Hasselt (sponsor van een groot deel van de materialen) en Climate Campus.

Zelf ervaren
Tijdens de aanleg van het blotevoetenpad werd er hulp geboden door Jessica de Jonge en Esther Jellema van de Stadshoeve en medestudenten van Windesheim. Kom vooral kijken en genieten van het bewandelen van het blotevoetenpad en word je bewust van de invloed die je zelf hebt om klimaatverandering tegen te gaan.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!