Patiënten en buurtbewoners wandelen samen in Social Walk Stadshagen

donderdag 5 september 2019
Patiënten en buurtbewoners wandelen samen in Social Walk Stadshagen

Samen bewegen en verbinding stimuleren tussen patiënten en wijbewoners. Dimence organiseert woensdag 11 september een Social Walk in Stadshagen. Patiënten van de stadskliniek aan de Eerdelaan wandelen samen met hun naasten, behandelaars en buurtbewoners een afstand van 3 of 6 kilometer.

Met de Social Walk willen de initiatiefnemers van Dimence het samen bewegen en de verbinding tussen patiënten en wijkbewoners in Stadshagen stimuleren. “Hoe gaaf zou het zijn als we met mensen met psychiatrische aandoeningen, hun naasten, buren uit de wijk en medewerkers van Dimence samen wandelen door het mooie Stadshagen! Zodat we elkaar kunnen leren kennen en even echt aandacht hebben voor elkaar”, zegt organisator Miriam van Norel van Dimence. Aan de Eerdelaan zijn tijdens het evenement kraampjes met informatie over beweeg- en andere sociale activiteiten in de wijk te vinden. De dag is tevens de afsluiting van het Mooi!-festival voor patiënten dat ’s ochtends plaatsvindt.

Socialrun
De Social Walk is ook bedoeld om aandacht te vragen voor de Socialrun die een week later plaatsvindt. De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Het doel is bespreekbaarheid en begrip rondom psychiatrische aandoeningen te bevorderen. Het motto is: meedoen is winnen. Namens Dimence doen Martina van de Heide (patiënt) en Miram van Norel (medewerker) mee als hardlopers in Team GGZ Overijssel. Ze zijn te sponsoren via https://www.socialrun.nl/teams/team-ggz-overijssel/.

Programma Social Walk
De Social Walk Stadshagen vindt plaats op 11 september om 16.00 uur. Start en finish zijn vanaf het restaurant van Dimence aan Eerdelaan 45. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via socialwalkstadshagen@dimence.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!