D66 Zwolle wil meer subsidie voor Muzerie

Er moet meer subsidie komen voor De Muzerie in Zwolle. Dat vindt de politieke partij D66 in Zwolle. De Muzerie is een centrum voor muziek, dans, kunst en theater en heeft een vestiging in het Cultuurhuis van Stadshagen.Volgens de partij heeft De Muzerie de laatste vier jaren flink bijgedragen aan de kunst- en cultuurparticipatie door onder meer jongeren. De partij vindt dat De Muzerie met de huidige en toekomstige ambities niet genoeg heeft aan de huidige subsidie en vraagt om meer geld voor de culturele instelling.

Veelzijdige kunst en cultuur
De gemeente Zwolle heeft een beleid om de gevorderde cultuurliefhebbers en nieuwkomers kennis te laten maken met kunst en cultuur in Zwolle. D66 vindt dat dit, volgens de partij, succesvolle beleid voortgezet en zelfs uitgebreid moet worden. Momenteel geeft De Muzerie naast voorstellingen ook educatie in kunst en cultuur voor jongeren, ouderen en bedrijven. De instelling heeft leslocaties in Zwolle, Hattem, Hardenberg, Ommen en Dalfsen. In Stadshagen is de Muzerie samen met andere instellingen gevestigd in het Cultuurhuis Stadshagen.

Gepaste subsidie
D66 zal de motie  op 29 juni in de gemeenteraad bespreken. Daarin hoopt het een jaarlijkse subsidie te bewerkstelligen die aansluit op het bereik van De Muzerie. Afhankelijk van het gerealiseerde bereik kan de subsidie aan het eind van het jaar naar boven of beneden worden bijgesteld.