Watervilla’s naast ‘De Brugwachter’ aan het Zwartewater

vrijdag 27 september 2019
Watervilla’s naast ‘De Brugwachter’ aan het Zwartewater

De vijf vrije kavels aan het Zwartewater bij de Twistvlietbrug, naast het in aanbouw zijnde appartementencomplex, zijn alle verkocht. De afgelopen weken is begonnen met de bouw van vijf watervilla’s in dit noordelijke puntje van Frankhuis. De woonkavels hebben een prominente ligging aan de rivier en de historische Hasselterdijk en variëren in grootte van 215 tot 282 vierkante meter.

Met de bouw van deze vijf watergerichte woningen is de kade van het Zwartewater op deze locatie definitief ingevuld. Het ernaast gelegen appartementencomplex voegt nog 22 woningen aan de voorraad van Stadshagen toe. Dit gebouw krijgt de toepasselijke naam ‘De Brugwachter’. De appartementen zijn alle verkocht en worden begin volgend jaar betrokken.

De vijf watervilla’s zijn door verschillende architecten, waaronder de architectenbureau’s Staag en De Bruin uit Zwolle, ontworpen. De toekomstige bewoners zijn in de gelegenheid gesteld veel persoonlijke wensen te realiseren, waaronder een eigen aanlegplaats voor boten. De gemeente heeft ook plannen om aan de overzijde van het Zwartewater woningen te bouwen in de vorm van appartementen. Deze maken onderdeel uit van de Gebiedsvisie Zwartewaterzone. De plannen beogen ondermeer het gebied van de huidige havens, tussen Twistvlietbrug en Mastenbroekerbrug, aantrekkelijker en beleefbaar te maken.

Beeld: gemeente Zwolle

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!