CSV’28 wint van Heerde en blijft in ‘linkerrijtje’

maandag 7 oktober 2019
CSV’28 wint van Heerde en blijft in ‘linkerrijtje’

CSV ’28 ontving zaterdag thuis op ‘de Verbinding’ de vv SEH uit Heerde. Beide teams hadden bij het begin van dit duel hetzelfde puntenaantal, dus bij winst van een van de teams zou er een (kleine) afstand komen ten opzichte van elkaar. Bovendien zou de winnaar het contact met de top van de 4e klasse D behouden. Lees het wedstrijdverslag!

CSV ’28 nam direct het initiatief en SEH wachtte af. Al in de 4e minuut resulteerde dat in een grote kans toen de bal van links bij Tom Plessen belandde. Die schoot in kansrijke positie over het Heerder doel. Even later leverde Pim Bruinink twee maal een voorzet vanaf de achterlijn af, en tot twee maal toe werd een doelpogingen van Mitchell Benschop onschadelijk gemaakt.

SEH loerde op de counter en het werd gevaarlijk toen na zo’n 20 minuten keeper Melvin Hartenhof bij een hoekschop mistastte en Dennis Bijsterbosch de kans kreeg om voor SEH de score te openen. Hij kopte echter naast het verlaten doel. Een persoonlijke fout van Brian Lachenal bij het uitverdedigen luidde een ware belegering op het CSV-doel in. Twee harde schoten werden echter door de CSV-defensie geblokt.

CSV ’28 bleef veel balbezit houden. Uit een mooie aanval, opgezet door Brian Lachenal en voortgezet door Tom Plessen kwam de bal bij Mitchell Benschop. Diens schot werd door doelman Barneveld maar net gekeerd. Even later kwam er nog een kansje toen doelman Barneveld de bal losliet en Sam Weggemans over schoot. Op slag van rust moest Thomas Wieringa wegens een blessure aan het bovenbeen, het veld verlaten. Hij werd na de thee vervangen door Ivan Rimon.

CSV ’28 begon de 2e helft met veel druk naar voren. Doelpogingen van Mitchell Benschop (na een pass van Lars Ewalt), Ivan Rimon en nog eens Benschop, leverden niets op. Ook een schot van Gino Anasagasti, op aangeven van Pim Bruinink, werd gepakt door doelman Barneveld. SEH bracht via William Bax nieuw elan in het veld maar echt gevaarlijk werd SEH niet echt. In de 68e minuut werd de score dan toch geopend. Een diepe bal vanuit de CSV-defensie werd door Lars Ewalt goed doorgekopt en dit keer schoot Mitchel Benschop raak (1-0). Een paar minuten later dreigde SEH gelijk te komen toen spits Erik Barneveld een gevaarlijk schot losliet, maar CSV-doelman Melvin Hartenhof wist de bal nog uit de hoek te halen. Met nog een kwartier op de klok ging SEH, in een poging de stand gelijk te trekken, achter een-op-een spelen maar dat pakte verkeerd uit. Spits Mitchell Benschop was zijn directe bewaker Hein Dezijn weer eens te vlug af, passte de bal afgemeten op de mee naar voren gekomen vleugelverdediger Pim Bruinink, die vervolgens raak schoot (2-0). SEH zette nog wel even aan maar echt gevaarlijk werd het niet. Daarvoor hielden Niels Dekker, Adir Sasso en Pim Bruinink, de zaak achter goed dicht. Mitchell Benschop, met een goal en een assist ‘man of the match,’ kreeg een publiekswissel. Voor hem kwam Camiel Taïb in het veld.

Scheidsrechter van der Velde floot in de 97e minuut af en CSV ’28 vierde vervolgens een verdiende overwinning. De ploeg houdt door deze winst aansluiting met de top. 

De volgende week speelt CSV ’28 weer thuis. Dan tegen Kampen. Aanvang 15:00 uur.

Foto: CSV’28

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!