CSV ’28 wordt medekoploper in regenachtig Stadshagen

zondag 13 oktober 2019
CSV ’28 wordt medekoploper in regenachtig Stadshagen

CSV ’28 ontving zaterdag op het sportpark  ‘de Verbinding’ in Stadshagen de vv Kampen. Door de gestaag vallende motregen was de entourage niet al te geweldig en mede daardoor werd het ook een niet al te best duel. Toch was de volle buit voor de mannen van trainer Emiel Diender. Lees het wedstrijdverslag van Maurits Vermeulen.

CSV ’28 begon deze wedstrijd daadkrachtig. Vrij vlot na de start van dit duel speelde Niels Dekker de opkomende Gino Anasagasti met een fraaie pass vrij, maar diens inzet werd door Kampen-doelman van der Vegt onschadelijk gemaakt. Even later kreeg Sam Weggemans tot twee maal toe de kans om de score te openen maar eerst werd zijn schot door keeper van der Vegt afgeweerd en uit de rebound kopte Weggemans over. Daarna kwam Kampen wat meer in het stuk voor kon Sylvain van der Meulen twee maal een doelpoging ondernemen. De eerste ging naast en de tweede werd door CSV-doelman Melvin Hartenhof gepakt. Even later viel de eerste goal. Aanvoerder Adir Sasso lanceerde met een uitgekiende trap spits Mitchell Benschop en die scoorde beheerst (1-0). Weer een paar minuten later kreeg Gino Anasagasti, gelanceerd door Sam Weggemans, de kans om de score te verhogen maar zijn schot ging voorlangs het Kamper doel. CSV ’28 werd wat slordiger en daardoor kreeg de Kamper spits Mohammed Abdohlah een grote kans, maar hij schoot naast. De laatste kans van de eerste helft was voor CSV ’28 via de doorgebroken Ivan Rimon maar keeper van der Vegt redde bekwaam.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. CSV ’28 wat meer aan de bal maar met dit verschil dat er nu  wel vlug gescoord werd. De goed spelende Lars Ewalt lanceerde Tom Plessen en die schoot de bal precies in de hoek van het Kamper doel (2-0). Kampen zocht daarna nadrukkelijker de aanval maar zonder resultaat. Zeker als die aanvallen over rechts kwamen waar Ali Sina Farhad een dijk van een wedstrijd speelde en de meeste van de duels van zijn directe tegenstander won. In de 63eminuut viel wel de mooiste goal van de middag. Uit een goed lopende CSV-aanval over meerdere schijven kwam de bal bij de ingevallen Camiel Taïb en die bracht met een subtiele steekpass Sam Weggemans in stelling. Weggemans wist wel raad met deze kans (3-0). De wedstrijd was toen wel gespeeld. Kansen waren er nog voor Ivan Rimon (naast) en Camiel Taïb die vrijstaand, recht op keeper van der Vegt schoot en ook een schot van Tsegai Woldai (ingevallen voor Han Stolte), ging over. Daarna deed Kampen nog wat terug. Onoplettendheid in de CSV-defensie gaf Mohammed Abdohlah de kans om twee minuten voor tijd de spreekwoordelijk eer voor Kampen te redden (3-1) en in de slotminuut schoot Ivan Rimon een vrije trap vanaf de rand van de 16 maar net over. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Blokker kon CSV ’28 zich, na bestudering van de uitslagen in de 4e klasse, medekoploper noemen. Samen met vier andere clubs (waaronder VSW) gaat CSV ’28 met 10 punten uit 4 duels aan de leiding. Zoals gezegd was de wedstrijd niet al te best maar ook die, aldus trainer Emiel Diender, moet je winnen en dan doe je het toch nog goed.

Volgende week zaterdag speelt CSV ’28 uit in Windesheim tegen VSW. Aanvang 15:00 uur.        

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!