CSV’28 mist slag op ‘super zaterdag’

maandag 21 oktober 2019
CSV’28 mist slag op ‘super zaterdag’

Super Sunday noemen de Engelsen hem, het weekend waarop meerdere clubs uit de top van de ranglijst tegen elkaar moeten. Het mooist is het, als de uitslagen van dat weekend behoorlijke wisselingen in de ranglijst tot gevolg hebben. Om één ding draait het op deze dag: spanning. Alle ingrediënten waren dit weekend aanwezig om tot een lekker allitererende titel van een stukje te komen.

Maar laten we bij het begin beginnen. Zaterdag 21 oktober 2019 mochten we naar Windesheim om daar op het mooie sportpark De Bosrand aan te treden tegen de VV VSW. De nummer twee mocht thuis tegen nummer vijf, die dus uit moest. Met op dezelfde dag het duel tussen Dieze West en WZC op het programma speelden ook de nummer 3 en 1 tegen elkaar. Allemaal 10 punten uit 4 duels. Net als medekoploper ’t Harde. Zij moesten de strijd om de koppositie op voorhand al op geven. De uitwedstrijd tegen de VV Wijthmen werd afgelast.

Eerste helft
Voorzichtig werd er dus gestart aan de eerste helft. CSV leek wel even gretig. Maar de spanning was ook voelbaar bij de jonge ploeg. Verrassingen waren er niet in de opstelling. Routinier en aanvoerder Thomas Wieringa startte op de linksbuitenpositie. Maar eigenlijk zou hij het hele veld wel over zwerven. Dat hield hij vandaag gelukkig lang vol. Lars Ewalt stond dus kort achter Mitchell Benschop. Maar ook voorin werd vaak en goed van positie gewisseld.

De wedstrijd was eigenlijk wel redelijk in evenwicht en veel kansen waren er niet. Het onverwachte schot op de paal in de 21e minuut van Joey Platenkamp was eigenlijk de eerste mogelijkheid. Direct daarop kreeg CSV ook wat mogelijkheidjes. Goed combinatiespel tussen Wieringa en Pim Bruinink leidde tot een voorzet die niet kon worden afgemaakt.  Een kansrijk schot van Gino Anastagasti ging hoog over. Ook VSW was nog even kansrijk. De sympatiek ogende linksback Martijn Landsman kreeg een vrije trap na een overtreding van Adir Sasso. Deze werd uitstekend genomen. Maar keeper Melvin Hartenhof wist met een voortreffelijke reactie te redden. De laatste en misschien wel grootste kans was voor CSV-spits Benschop. Perfect diep gestuurd door Sam Weggemans  (foto) kreeg hij kans om uit te halen. De bal ging aan het doel voorbij.

Tweede helft
Scheidsrechter Ron Steen (foto) uit Hengelo kwam met een sip lipje uit de kleedkamer. Waarschijnlijk omdat hij een niet al te beste beoordeling had gehad van een vertegenwoordiger van de KNVB. Op het tussentijds ingevulde evaluatieformulier moet toen nog wel een voldoende gestaan hebben. Dat zou niet hoger worden de tweede helft.

De grootste fout van de scheidsrechter werd echter in de eerste helft gemaakt. De bewuste handsbal van VSW-keeper Remon Rietman net buiten het strafschopgebied werd over het hoofd gezien. Rood of minstens geel zo vonden de CSV-supporters die er wel dicht op stonden.  De tweede helft was nog maar net begonnen of er volgde een gele kaart voor vedette Joey Platenkamp. Wissels waren er voor CSV niet.

De tweede helft werd ook het voetbal er niet beter op. De frustratie nam op het voetbal toe en de vloeken moet in de bierbrouwerij van het voormalige klooster te horen zijn geweest. Voorzitter Rob van Tilburg had tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering een oproep gedaan bij het publiek om zich langs het veld toch vooral te gedragen.

De complimenten dus voor de mannen en vrouwen langs het veld. Ondanks dat het spel verruwde werden er dit keer geen xenofobe wanklanken vanaf de zijlijn vernomen. Dat zal ook te maken met het veldoverwicht dat VSW geleidelijk aan het opbouwen was. Net daarvoor doelman Hartenhof nog fantastisch te redden op een goed schot van Joey Platenkamp. In de 64e minuut ging alsnog het mis. Het slechte uitverdedigen werd afgestraft door  Rick Dirksen. Die eenvoudig in kon schieten in het lege doel.

Trainer Emiel Diender zag zich genoodzaakt om Plan B te gaan spelen. Strijdlust dus in plaats van technisch raffinement. Eerder deze week had hij nog aangegeven dat het alternatieve plan nog onvoldoende uitgewerkt te hebben.  Maar het ging eigenlijk best aardig. Het waren weliswaar kleine kansjes voor de ingevallen Camiel Taïb en Tsegaï Woldaï. Succesvol waren ze inderdaad niet. Pim Bruinink kon zijn strijdlust onvoldoende beteugelen en een aanslag op de enkels van een tegenstander was minstens de gele kaart waard die hij kreeg. Hetzelfde gold voor de overtreding die doelpuntenmaker Dirksen vlak daarop maakte. Ook de aan hem uitgedeelde gele kaart mocht als milde straf gezien worden.  Dat Niek van der Kolk nog een doelpunt maakte  voor VSW in de 90e minuut was zo’n beetje het enige mooie wat er in de tweede helft nog te zien was.

CSV’28 sloeg dus geen slag op deze zaterdag. Super was hij dan ook zeker niet. VSW en Dieze West zullen daar mogelijk anders over denken. Gezamenlijk gaan zij nu aan kop. Dieze West, dat thuis met 7-2 won van WZC Wapenveld, heeft nu het beste doelsaldo.  

CSV’28 vindt zich zelf terug op een vijfde plaats. Trainer Emiel Diender is slim genoeg om geen ambitie uit te spreken voor de jonge ploeg. Maar dit zal wel zo’n beetje de ondergrens zijn die hij in zijn hoofd heeft. Aan het werk met plan B zal hij gedacht hebben. Dat moet beter, anders wordt het verblijf in de vierde klasse verlengd. Dat willen we niet.

Volgende week ontvangen we de nummer 10 in het klassement, de  VV Wijthmen om 15.00 uur.  Zij hebben dus een extra week rust in de benen. We zijn gewaarschuwd.  

Verslag: Rob Bruinink
Foto: Hans Smit

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!