CSV ’28 vergeet te winnen

zondag 27 oktober 2019

In een niet al te hoogstaande wedstrijd tegen de vv Wijthmen heeft CSV ’28 zaterdag verzuimd om de 3 punten in eigen huis te houden. CSV ’28 ging 80 minuten aan de leiding maar vlak voor tijd wist Wijthmen de stand gelijk te trekken. Lees het wedstrijdverslag van Maurits Vermeulen.

CSV ’28 begon voortvarend. Al na 2 minuten was Ivan Rimon dichtbij een doelpunt maar de keeper van Wijthmen, Max Beernink, bleef die situatie meester. Dat was in de 10e minuut niet meer het geval. Een wat te zachte terugspeelbal van ex-CSV ‘er Fikret Akin op doelman Beernink, werd onderschept door Mitchell Benschop die vervolgens beheerst in de lange hoek raak schoot (1-0). Daarna kreeg de thuisploeg enkele kansen om de score nog wat uit te bouwen. Tsegai Woldai zag dat zijn afstandsschot nog geraakt werd en nu via de lat over het doel van Wijthmen ging en een kansrijke voorzet van Mitchell Benschop werd door alle voorwaartsen van CSV ’28 gemist. Wijthmen deed daarna van zich spreken via Nebi Öztürk maar CSV-doelman Melvin Hartenhof tikte de bal uit de bovenhoek. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Sam Weggemans kopte over en weer wat later nam Tsegai Woldai meerdere verdedigers van Wijthmen in de maling maar ook hij verzuimde in kansrijke positie te scoren.

Ook na de thee nam CSV ’28 aanvankelijk het initiatief. Mitchell Benschop was sneller dan zijn bewaker Wouter Klei maar het schot van Benschop werd een prooi voor doelman Beernink. Daarna deed Wijthmen van zich spreken. Verdediger Mike Noordman lanceerde de ingevallen Jari Krul maar Brian Lachenal hield hem met een puike sliding af van een goal en ook een doelpoging van spits Erik Schonewille had geen resultaat. Ook de thuisploeg had geen succes. Lars Ewalt schoot na een vlotte combinatie op rechts naast en een schot van de ingevallen Tom Plessen leverde slechts een hoekschop op. Met nog een kwartier op- de klok wisselde Wijthmen-coach Matuankotta (ex CSV ’28) offensief, door aanvaller Tom Diepman in te brengen voor verdediger Wouter Meekers. En met succes. Eerst schoot Fikret Akin via de lat over en een paar minuten later was Akin dicht bij een doelpunt, maar de ingevallen Adir Sasso verhinderde dat nog. CSV ’28 leek twee minuten voor tijd de slag te gaan winnen. Spits Mitchell Benschop speelde meerdere verdedigers uit, legde de bal keurig terug op Tom Plessen, maar die schoot eigenlijk recht in de handen van doelman Beernink. En dan treedt een oude voetbalwet in werking: Als je zelf niet scoort, dan doet je tegenstander dat wel. In de 89e minuut mag Wijthmen-middenvelder Sander Nijmeijer een vrije trap nemen. Daaruit ontstaat een scrimmage voor het doel van CSV ’28. Twee keer weet de verdediging van CSV ’28 een ingeschoten bal uit het doel te houden maar het schot van Emrah Cetintas is voor iedereen te machtig (1-1). In de blessuretijd volgen dan nog twee kansjes voor de thuisploeg maar die doelpogingen gaan over en naast.

Met dit resultaat stapt de vv Wijthmen tenslotte als morele winnaar van het veld. De volgende week nieuwe kansen in en tegen Wilsum. Aanvang 14:30 uur.